Noul Volvo FH

Deschizător de drumuri

În cadrul Volvo Trucks, recunoaştem că Volvo contribuie la problemele de mediu. Însă credem că Volvo contribuie, de asemenea, la soluţionarea acestora. De la începutul anilor 90, grija faţă de mediu este una dintre cele trei valori fundamentale ale noastre. Atunci când achiziţionaţi un Volvo FH, achiziţionaţi o soluţie sustenabilă pentru întreaga durată de viaţă a autocamionului – de la linia de asamblare până la reciclarea pieselor uzate.Date şi cifre

1.000.000 km,
31 l/100 km, comb. omol.
Euro 5
Comb. omol. B0

Manual de dezmembrare Da
Marcaje din plastic şi cauciuc Da
Materiale Fier (forjat) 192 kg, 70 % materiale reciclate
Producţie:
- Energie (MWh)
- Apă (m3)
- Deş.periculoase (kg)

76
179
213
Efect de seră de-a lungul ciclului de viaţă (CO2) 957
Evaluare ciclu de viaţă Da
Certificare ISO 14001 (producţie, dezvoltare tehnică) Da
Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Noul Volvo FH a fost construit aproape fără să afecteze mediul cu emisii de dioxid de carbon. Cum putem spune acest lucru? Ei bine, acum cinci ani, Volvo Trucks a fost primul producător de autocamioane din lume care a prezentat o uzină fără emisii de CO2. În prezent, mai multe dintre uzinele noastre generează zero emisii de CO2. De asemenea, toate uzinele depun eforturi pentru a utiliza surse de energie regenerabilă, cum ar fi soarele, vântul, apa şi biomasa, în loc de vechiul combustibil fosil. În concluzie, Volvo Trucks se asigură că autocamionul dumneavoastră este cât mai ecologic posibil.

Condusul conştient contează cel mai mult

Condusul conştient contează cel mai mult

Când vine vorba de reducerea emisiilor, datele ne spun că aproape 90 la sută din impactul asupra mediului cauzat de autocamioanele diesel se produce în timpul exploatării autocamioanelor. Acesta este adevărul implacabil. Acum, vestea bună este că Volvo Trucks vă poate oferi ajutor pentru a reduce acest impact. Şi, având în vedere că mare parte din modalităţile de ajutor se referă la economisirea de combustibil, sunt reduse şi cheltuielile. Contactaţi reprezentantul local pentru mai multe informaţii privind modul în care puteţi utiliza Volvo FH pentru a reduce consumul de combustibil.

90 % din componentele noului Volvo FH pot fi reciclate

Volvo Trucks merge mai departe

90 la sută din componentele noului Volvo FH pot fi reciclate. Acest lucru este posibil deoarece Volvo Trucks etichetează toate piesele pentru a facilita identificarea şi dezmembrarea. De asemenea, pentru a ne asigura că noul Volvo FH poate fi reciclat şi refolosit, Volvo Trucks recondiţionează piesele de schimb uzate, furnizează manuale de dezmembrare şi punem la dispoziţie unităţi de dezmembrare.Calculaţi impactul asupra mediului

Calculaţi impactul asupra mediului

Aplicaţia online Volvo Trucks Calcularea impactului asupra mediului conţine numeroase informaţii despre factorii care afectează mediul de-a lungul întregului ciclu de viaţă al noului Volvo FH. De asemenea, aceasta vă permite să aflaţi exact ce impact are autocamionul – sau flota – dumneavoastră asupra mediului şi vă permite să comparaţi rezultatele cu alte autocamioane.


Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)