Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
Farurile îmbunătățite ale noului Volvo FH

Viitorul se întrevede luminos. La fel şi curbele şi virajele.

Cu cât aveţi o vizibilitate mai bună, cu atât sunteţi mai în siguranţă. Farurile noului Volvo FH au fost reproiectate şi prezintă numeroase noutăţi. Printre noutăţi:
  • Fază lungă îmbunătăţită
  • Faruri dinamice
  • Lumini statice pentru viraje îmbunătăţite
  • Lumina de acces

 

Comparaţia de mai sus descrie modelul de iluminare cu lămpi de halogen standard.


Fază lungă.

Atunci când conduceţi pe timp de noapte, Volvo FH este cu adevărat un prieten de nădejde. Farurile produc un fascicul puternic, oferindu-vă din timp o imagine asupra a ceea ce se petrece pe şosea. Şi, la fel de important, ceilalţi participanţi la trafic vă vor observa clar pe întuneric.

Ilustrație faruri dinamice

Faruri dinamice.

Pentru prima dată pe un autocamion. Cu farurile dinamice, faza scurtă se deplasează pentru a urmări şoseaua. Ori de câte ori viraţi, aceeaşi mişcare este imprimată şi farurilor. Pe multe drumuri drepte, aceasta conduce la obţinerea unui câmp vizual considerabil sporit.

Ilustrație lumini statice pentru viraje

Lumini statice pentru viraje.

Atunci când încetiniţi pentru a vira, luminile statice îmbunătăţite vă sunt de ajutor. De îndată ce activaţi semnalizatorul, zona laterală din imediata apropiere se iluminează, ajutându-vă să îi depistaţi pe participanţii la trafic semnalizaţi necorespunzător. 


Ilustrație lumină de acces

Lumina de acces.

Atunci când vă apropiaţi de autocamion pe timp de noapte, apăsaţi pur și simplu butonul de pe cheia cu telecomandă. Interiorul şi exteriorul se iluminează, ceea ce vă permite să găsiţi cu ușurinţă autocamionul şi să vă urcaţi în siguranţă în acesta.


Pornirea/oprirea farurilor

De la apus până la răsărit. Automat.

Acum, farurile sunt furnizate cu opțiunea de pornire/oprire automată. La fel ca pentru automobile, un senzor detectează momentul în care este necesară activarea fazei scurte și o face automat pentru dumneavoastră. Apoi, imediat ce condițiile de iluminare permit acest lucru, revine automat la luminile de zi.

Fotografie cu farul noului Volvo FH 
1. Semnalizator lateral

2. Fază lungă

3. Fază scurtă

4. Lumini de poziţie şi lumini de zi

5. Semnalizator

6. Lămpi suplimentare
Spaţiu pentru luminile de ceaţă, împreună cu lumini statice pentru viraje şi proiectoare suplimentare.