Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)

I-Shift Dual Clutch – acceleraţie lină şi dinamică.

Ne-am inspirat din lumea curselor de automobile şi am creat o nouă cutie de viteze cu caracteristici inedite în industria autocamioanelor – I-Shift Dual Clutch. Cu ambreiajul dublu veţi experimenta schimbarea treptelor de viteză fără intermitenţe în transmiterea tracţiunii, fără întreruperea cuplului şi a furnizării acestuia. Şi totul fără a compromite consumul de combustibil. Când activităţile de transport necesită un nivel înalt de performanţă şi schimbarea frecventă a treptelor de viteză, I-Shift Dual Clutch vă va aduce un confort la volan de neegalat.


I-Shift dual clutch unit

Care sunt beneficiile utilizării I-Shift Dual Clutch. 

Flux constant de putere, fără întreruperea cuplului, şi acceleraţie lină, dinamică – acestea sunt principalele avantaje de care veţi beneficia când conduceţi cu I-Shift Dual Clutch. Se numeşte schimbarea treptei de viteză fără întreruperea tracţiunii şi este motivul pentru care călătoria dumneavoastră va deveni mai confortabilă şi mai relaxată.

De asemenea, veţi observa accelerarea rapidă, care vă va ajuta să urmaţi mai uşor ritmul traficului. I-Shift Dual Clutch este alegerea perfectă pentru aplicaţiile solicitante.

I-Shift Dual Clutch este disponibil împreună cu motoarele D13K cu niveluri ale puterii de 460, 500 şi 540 cp.

Exploraţi mai multe beneficii ale I-Shift Dual Clutch aici.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nou, dar verificat. 

Urcaţi o pantă pe un drum cu suprafaţă alunecoasă? Nicio problemă. I-Shift Dual Clutch vă ajută cu schimbarea lină şi rapidă a treptelor de viteză, reducând riscul de a vă bloca sau de a pierde aderenţa.

Da, I-Shift Dual Clutch este complet nou. Dar este bine testat şi verificat. Am testat transmisia începând din 2009 pe milioane de kilometri, în condiţii de condus de zi cu zi.

Datorită arhitecturii inovatoare a platformei, opţiunile actuale pentru I-Shift, precum priza de putere şi retarderul, pot fi instalate pe I-Shift Dual Clutch.I-Shift Dual Clutch front

Cum funcţionează. 

Cele două ambreiaje uscate se află în partea din faţă a cutiei de viteze. La funcţionarea normală, unul din ambreiaje este în poziţia ralanti, iar celalalt este activat. Ambreiajele şi schimbarea treptelor de viteză sunt comandate de un sistem pneumatic, similar binecunoscutului I-Shift.

Pe scurt, transmisia cu ambreiaj dublu poate preselecta treapta următoare de viteză în timp ce conduceţi în treapta de viteză curentă. Când se schimbă treapta de viteză, ambreiajul curent este eliberat simultan cu activarea ambreiajului care a fost în poziţia ralanti. Aceasta înseamnă că schimbarea treptelor de viteză se realizează fără întreruperi în furnizarea puterii.

Având la dispoziţie doi arbori de intrare şi roţile dinţate, precum şi o dispunere ingenioasă a elementelor de selectare, se pot alege două trepte de viteză simultan.


I-Shift Dual Clutch

Tip Ultima treaptă Cuplu motor (Nm) Sarcină maximă în combinaţie aprobată (tone)
SPO2812 Raport subunitar 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil
Include funcţii inteligente, care minimizează consumul de combustibil. Acest program este destinat în special activităţilor de transport de cursă-lungă.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See
Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transport de cursă lungă şi economie de combustibil, pentru reduceri şi mai mari ale consumului de combustibil.


Vedeţi întregul conţinut al pachetului