Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
O oază pe o
autostradă din deșert

O cabină bine echipată și primitoare înseamnă mai mult decât confort – înseamnă un avantaj competitiv. În căutarea celor mai talentați șoferi, o cabină confortabilă devine din ce în ce mai valoroasă.

Dacă șoferul se poate relaxa și are parte de un somn bun peste noapte, rezultatele se vor vedea și în registrele contabile. Este vorba despre eficiență sporită, mai puține accidentări, mai puține deteriorări ale autocamioanelor și mai multe livrări făcute la timp.

„Un șofer odihnit face mai puține greșeli și ne costă, pur și simplu, mai puțini bani”, spune Rikard Orell, director de design la Volvo Trucks. În plus, o cabină bună dispune de spațiu atât pentru lucru, cât și pentru relaxare. Acesta a fost scopul urmărit la crearea noului Volvo FH.

Un echilibru mai bun între muncă și viață

„Am comparat cabina cu un hotel pentru oameni de afaceri. Trebuie să fie curată, ordonată și eficientă, însă, în același timp, primitoare”, spune Carina Byström, responsabilă pentru designul interior la Volvo Trucks. Unul dintre obiectivele noastre a fost crearea unui mediu de lucru liniștit. De aceea, cabina este dominată de suprafețe netede și curate, precum și de forme curgătoare.

Mai mult, designul ajută șoferul să stea la volan perioade de timp lungi, fără a fi nevoit să facă prea multe opriri.
„De aceea este important să avem o gamă largă de posibilități de reglare pentru scaun și volan și să putem avea la îndemână mâncare și băuturi”, spune Carina Byström.

Chiar ca acasă

În ciuda faptului că petrec cea mai mare parte a timpului în cabină, șoferii trebuie să iasă și afară. De exemplu, atunci când încarcă și când cuplează. Zilele ploioase înseamnă că șoferul se udă. În astfel de cazuri, plecarea în cursă în haine uscate poate însemna foarte mult.

Dulap de uscare Dulapul cu uscare este format dintr-un sac textil, cu un ventilator la bază. Atunci când nu îl utilizați, puteți, pur și simplu, să îl pliați și să îl puneți deoparte. Nu necesită decât foarte puțin spațiu din cabină", spune Peter Johansson, responsabil cu ergonomia la Volvo Trucks.

Patul cel nou este o altă îmbunătățire. Are o saltea mai confortabilă și este mai lat acolo unde este cel mai necesar: 4 centimetri la nivelul capului și 5,5 centimetri la nivelul șoldurilor. În schimb, capătul de la nivelul picioarelor este cu 4 centimetri mai scurt pentru a mări spațiul pentru scaunul șoferului. „Poate că nu pare a fi mare lucru, doar câțiva centimetri, dar aceștia sunt centimetri importanți. Patul pare mai mare în noul Volvo FH”, spune Peter Johansson.

Tipul corespunzător de iluminare

„Am încercat să eliminăm toate umbrele din cabină prin poziționarea mai eficientă a luminilor. Pentru a evita strălucirea excesivă, am utilizat multe surse de lumină indirectă. Un exemplu este lampa de la intrare care iluminează treptele fără a vă orbi”, spune Peter Johansson. De asemenea, spațiile de depozitare sunt iluminate mai bine. În compartimentul de deasupra patului, lămpile se aprind automat când deschideți trapa.

Când vă deplasați pe întuneric, beneficiați de luminile de noapte îmbunătățite - lămpi LED roșii care vă permit să păstrați luminile aprinse fără a afecta vizibilitatea. „De asemenea, am îmbunătățit controlul iluminării din pat. De la noul panou de comandă puteți reduce treptat iluminarea sau puteți alege un nivel fix utilizând comutatoarele”, spune Peter Johansson.
6
Condiții de locuit