Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
I-See
Economisiți combustibil pe dealuri
cu I-See

Pe măsură ce vă apropiați de o pantă în noul Volvo FH, I-See reapelează informațiile despre pante pentru a vă putea gestiona viteza și schimbările de trepte cu eficiență maximă. Tehnologia este o inovație majoră, care vă permite să economisiți până la 5 % combustibil.

„Dacă autocamionul nu a mai parcurs drumul până în momentul respectiv, sistemul descarcă pur și simplu datele din I-See din cloud”, explică Anders Eriksson. „Dacă informațiile lipsesc de acolo, autocamionul va memora pantele în timp ce conduceți și le va încărca; în acest mod, datele vor fi disponibile în baza de date pe viitor. Astfel, veți avea curând acces la toate datele aferente economiei de combustibil de care ați putea avea nevoie.”

Economisiți până la 5% cu I-See

Profitați de toate dealurile

I-See calculează modul în care poate profita la maximum de energia cinetică a dealului și transmite aceste informații transmisiei inteligente, I-Shift. În total, execută șase manevre diferite pentru a reduce consumul de combustibil. De exemplu, accelerează la timp pentru a utiliza cât mai multă gravitație, evitând utilizarea inutilă a motorului.

„Acesta este lucru deja cunoscut de către șoferii experimentați. Însă, în situația în care conduci un autocamion de opt ore, șansele sunt să nu îți reușească exact la fel. Deoarece I-See gestionează pantele, te poți concentra la alte aspecte ale condusului”, spune Anders Eriksson.

Împreună cu cea mai eficientă setare a pilotului automat, consumul de combustibil poate fi redus cu până la 5 procente pe porțiunile pe care este utilizat I-See. Cantitatea economisită depinde de cât de mult utilizați I-See. Și pentru că învață singur, nu sunt necesare hărți și nici actualizări. Iar acest lucru economisește, de asemenea, bani.


I-See 

Continuați să economisiți combustibil prin intermediul serviciului Consiliere combustibil

Pentru a maximiza economiile, programul Volvo de perfecționare a șoferilor îmbunătățește tehnicile de condus economic în rândul șoferilor de toate nivelurile. Însă, pentru a susține în timp economiile, nimic nu poate fi mai eficient decât monitorizarea și recomandările unui consilier personal.

Managerul pentru soluții de transport, Jarkko Aine, rezumă serviciul Consiliere combustibil: „Elementul cheie pentru economiile pe termen lung este reprezentat de monitorizarea ulterioară sistematică. Consiliere combustibil permite tehnicilor de condus, precum adaptarea vitezei și utilizarea treptelor de viteză, să fie evaluate prin utilizarea datelor obținute de la autocamion. Funcționează pe bază de abonament, atât timp cât este necesar. După fiecare analiză, șoferul primește un raport și trebuie să ia anumite măsuri. Iar consilierul pe probleme de combustibil care creează raportul poate fi contactat în cazul în care există întrebări.”

Un campion în domeniul combustibilului

Noul serviciu constă în Instruire privind combustibilul, Instrumente pentru managementul combustibilului și Asistență pentru managementul combustibilului. Ideea este ca operatorul să primească resursele și continuitatea de care are nevoie pentru a susține economia de combustibil în timp. „Cele mai bune rezultate sunt obținute când operatorii își numesc propriul Campion în domeniul combustibilului – cineva care poate interpreta rapoartele și poate transmite mai departe feedbackul către șoferi”, spune Jarkko Aine. „Așa se maximizează, lună de lună, economiile.”

„După fiecare analiză, șoferul primește un raport și trebuie să ia anumite măsuri. Iar consilierul pe probleme de combustibil care creează raportul poate fi contactat în cazul în care există întrebări.” Serviciul Consiliere combustibil ajută la economisirea a până la 5 procente din combustibil și poate fi utilizat pentru a reduce cheltuielile lunare cu combustibilul.


3
Combustibil