Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
„Este ca și cum ai avea un tehnician virtual la bord.”

Noul Volvo FH face posibilă creșterea disponibilității mai mult ca niciodată. Tehnologia la bord permite atelierului service să inspecteze piesele vitale în timp ce autocamionul se află pe drum. Aceasta înseamnă că întreținerea poate fi planificată în funcție de momentul în care este cu adevărat necesară.

Această știre internațională este posibilă mulțumită Telematics Gateway, unitatea de telecomunicații din Volvo FH, care menține autocamionul, șoferul și operatorul cu un pas înainte în diverse situații. Pentru întreținere bazată pe nevoi reale, aceasta trimite un raport către atelier, astfel încât tehnicianul să poată vedea starea pieselor vitale, cum ar fi plăcuțele de frână, ambreiajul, bateria și uscătorul de aer.

„Dacă acestea se află într-o stare mai bună decât cea anticipată, atelierul își poate ajusta planul de service, astfel încât vehiculul să poată avea parte de service atunci când are cu adevărat nevoie”, spune Christian Gustavsson, responsabil service Volvo Trucks.
 


Contract Volvo Gold

Un service de aur

Ca parte a noii oferte de contract Volvo Gold, aceasta permite clienților să uite de planul de service și să-l lase în grija atelierului. Tehnicianul urmărește kilometrajul autocamionului, cât de repede se uzează piesele și ajustează planul de service în consecință – și vă sună pentru întreținere atunci când autocamionul are nevoie.

„Capacitatea de a inspecta uzura de la distanță înseamnă că nu va trebui să vizitați atelierul prea des – și că veți beneficia de service înainte să fie prea târziu”, spune Christian Gustavsson.


Întreținere adaptată fiecărui autocamion

Faptul că există atât de multe lucruri care necesită intervenții de service pe un autocamion înseamnă că această abordare bazată pe realitate are un efect important asupra disponibilității și profitabilității operatorului. „Operatorul de transport utilizează în mod mai eficient autocamionul – și are parte de mai mulți kilometri-tonă”, spune Christian Gustavsson.

Și, în cazul unei defecțiuni, unitatea de comunicații de la bord și butonul VAS On Call permit companiei Volvo să trimită resursele tehnice corespunzătoare pentru a repune autocamionul în funcțiune. „Nu are niciun rost să negăm faptul că defecțiunile nu pot fi complet evitate. Însă ce putem noi să facem este să facilităm asistența atunci când au loc”, spune says Christian Gustavsson.

Buton pentru ajutor

Când șoferul apasă pe buton, se conectează imediat un apel telefonic, iar datele sunt trimise către un centru de apelare (în anumite țări). Operatorul vede locația vehiculului și codurile aferente de diagnosticare a defecțiunilor. Tot ce trebuie să facă șoferul este să confirme ce s-a întâmplat.

„Acest lucru ne oferă imediat o perspectivă mai bună asupra situației și putem să trimitem asistența corespunzătoare vehiculului, oferindu-vă liniște sufletească”, adaugă, în concluzie, Christian Gustavsson. „Este ca și cum ai avea un tehnician virtual la bord”.

10
Disponibilitatea