Păşiţi în interiorul zonei dumneavoastră de confort

Un şofer care beneficiază de confort este un şofer bun. De aceea fiecare parte a interiorului noului Volvo FM a fost dezvoltată în jurul şoferului. De la treapta de acces până la pat.

Bucuraţi-vă de o poziţie perfectă pentru condus şi de toate dotările moderne posibile, pentru a beneficia de o experienţă similară cu cea de la volanul unui automobil.

Ce doreau şoferii – citiţi interviul cu planificatorii de cabine

Vizibilitatea Volvo FM

O cabină cu vizibilitate.

Vizibilitatea bună este esenţială atunci când navigaţi printr-un trafic dens sau pe străzi aglomerate. Din interior, Volvo FM este excelent, deoarece cabina este aşezată jos pe şasiu, iar parbrizul este mare.


Dulap cu uscare electrică

Uscător electric.

O modalitate rapidă de a vă usca îmbrăcămintea, prosoapele şi încălţămintea. Se fixează pe patul suspendat sau pe peretele cabinei. Eficient din punct de vedere energetic, silenţios şi uşor de depozitat pliat.


Tablou de bord nou, modern şi ergonomic

Un bord nou, modern şi ergonomic.

Panoul de bord nou, uşor curbat nu arată numai frumos. Este proiectat pentru o poziţie ergonomică şi confortabilă la volan, cu toate butoanele, instrumentele şi compartimentele de depozitare la îndemână.


Sistemul audio

Sistem audio cu opţiuni multiple.

Orice aţi dori să ascultaţi, sistemul audio nu vă va opri. Mp3, wma sau iTunes m4a? De la CD-uri, stick USB, iPod sau prin intermediul intrării auxiliare? Funcţionează orice. Vizualizaţi specificaţiile complete.


Scaunul şoferului

O poziţie excelentă.

Fiecare şofer ştie cât de important este un scaun bun. Cel de pe Volvo FM poate fi reglat cu 20 cm pe orizontală şi cu 10 cm pe verticală. Şi este dotat cu o pernă nouă care este mai confortabilă ca niciodată.


Uşă Volvo FM

O plăcere pentru ochi.

Interiorul Volvo FM beneficiază de un design nou. Culorile şi materialele au fost selectate cu atenţie pentru a crea un mediu liniştit şi atractiv pentru şofer. Alegeţi una dintre cele trei niveluri diferite de echipare: Robust, Dynamic şi Progressive.


Spații de depozitare în cabină

Numeroase opţiuni de depozitare.

Spaţiile mari de depozitare din faţa patului şi de sub acesta sunt acompaniate de câteva compartimente uşor accesibile pentru obiecte mai mici. De asemenea, există două noi buzunare în părţile laterale ale patului pentru reviste şi alte articole.


Butoanele de pe volan

Toate la îndemâna.

Butoanele pentru controlul vitezei de croazieră, audio, telefon şi pentru conţinutul ecranelor cu informaţii vă permit să nu daţi drumul volanului. Cu piele disponibilă opţional, este foarte confortabil.


Iluminarea interioară

Iluminare interioară avansată.

Sursele de lumină puternice şi eficiente asigură o iluminare fantastică în interiorul cabinei. Toate sunt controlate cu uşurinţă în trei trepte prestabilite sau cu ajutorul reostatului. Atunci când conduceţi pe întuneric – comutaţi la luminile roşii pentru a vă păstra vederea nocturnă.


Control electronic climatizare, ECC

ECC – control electronic climatizare.

Sistemul electronic de control al climatizării vă asigură o atmosfera confortabilă în cabină. Trebuie doar să stabiliţi temperatura preferată. 


Somn uşor!
Nu faceţi compromisuri în ceea ce priveşte calitatea somnului doar pentru că vă petreceţi toată noaptea în cabină. Patul de jos are o lăţime de 70 cm, este echipat cu arcuri de 16 cm şi este oferit cu diferite niveluri de rigiditate.

Izolarea de zgomotele din exterior.
Cabinele Volvo sunt faimoase pentru izolarea de care au parte. Noul Volvo FM nu face excepţie. Şi, datorită noii suspensii a motorului, în cabină se produc mai puţine vibraţii. Toate acestea reduc solicitarea auzului.

Sistem de top de reglare a volanului.
Volanul poate fi reglat 90 mm pe verticală şi poate fi înclinat cu 28 de grade, permiţându-vă să descoperiţi poziţia perfectă la volan. Este controlat în mod convenabil printr-o pedală de picior şi se rabatează cu uşurinţă atunci când urcaţi sau coborâţi din cabină.

Apă curată oriunde v-aţi afla.
Dacă doriţi apă proaspătă, nu trebuie să mergeţi departe. Compartimentul exterior conţine un rezervor de 7 litri, echipat cu un robinet.
Frână de mână electrică.
Frâna de mână controlată electric este acţionată cu ajutorul unui comutator aflat la îndemână pe panoul de bord. Se cuplează automat la scoaterea cheii din contact şi – cu un pic de ajutor din partea EBS – se decuplează automat la demarare.

Cheie electronică cu telecomandă.
Este mai mult decât o simplă cheie. Încuiaţi sau descuiaţi de la distanţă. Aprindeţi farurile pentru a accesa cabina în siguranţă. Şi dacă vă simţiţi ameninţaţi, apăsaţi pur şi simplu butonul de panică pentru a declanşa claxonul.

Menţineţi privirea asupra drumului.
Noul panou de bord intuitiv este echipat cu numeroase caracteristici de vârf. Toate acestea vă ajută să vă concentraţi asupra elementelor importante. Aflați mai multe despre panoul de bord.

Spaţiu pentru testul de alcoolemie.
Şoferilor le este interzis consumul de alcool. De aceea există testul de alcoolemie. Montaţi-l din fabrică pe autocamionul dumneavoastră Volvo FM şi transmiteţi un mesaj clar clienţilor dumneavoastră privind seriozitatea cu care trataţi siguranţa pe şosea.