Nu există suprastructuri complicate.

Autobasculantă, autocisternă, macara, furgon, transport automobile, maşină de pompieri… Indiferent de utilizare – noul Volvo FM se ridică la înălţimea aşteptărilor.

Numărul sporit de opţiuni de echipare şi cele câteva caracteristici inteligente ale şasiului uşurează sarcina carosierilor.

Cum vă economisesc pregătirile din fabrică timpul şi banii – cu Johan EknanderFlexibilitate de carosare Volvo FM

De la 4x2 la 10x4 – optimizat pentru orice activitate.

Volvo FM este furnizat în foarte multe configurații, inclusiv noua configurație 10x4 cu cinci punți. Numeroasele opțiuni de echipare vă oferă posibilitatea să îl configurați exact după necesități. Datorită acestei flexibilități, puteți să primiți întotdeauna un Volvo FM pregătit perfect pentru condițiile dumneavoastră de utilizare.

Economisiţi timpul de carosare

Mai puţin timp petrecut în atelierul carosierului.

Cu cât putem pregăti autocamionul mai bine pentru carosier, cu atât autocamionul dumneavoastră Volvo FM va petrece mai puţin timp în atelier. Şi, imediat după ce comandaţi autocamionul, carosierul primeşte acces la desenele 3D ale autocamionului dumneavoastră din Volvo Bodybuilder Instructions (Instrucţiuni Volvo pentru carosieri). Toate acestea duc la reducerea timpilor de aşteptare şi a costurilor.

Citiţi despre experienţa legată de flexibilitate şi concluzii

Sigla Volvo

Calitate fără compromisuri.

Atunci când autocamionul este pregătit perfect din fabrică, carosierul poate, de asemenea, să evite lucrările inutile de reconstrucţie. Nu numai că economisiţi timp, dar puteţi să vă asiguraţi că autocamionul îşi păstrează calitatea Volvo originală.
Câteva dintre caracteristicile cheie pentru carosare:

Interfaţa Volvo Bodybuilder Instructions Priză de putere
Volvo Bodybuilder Instructions.

Imediat după ce comandaţi autocamionul Volvo FM, pe portalul online intuitiv VBI sunt disponibile desene exacte al autocamionului dumneavoastră. Carosierul poate începe să lucreze în timp ce noi construim autocamionul, ceea ce reduce dramatic timpii de producţie. Vizitați Volvo Bodybuilder Instructions

Prize de putere perfect adaptate.

Există mai multe alternative disponibile pentru priza de putere, dependentă sau nu de ambreiaj, pentru acţionarea diverselor echipamente aflate la bord. Vizualizaţi lista completă.

Configuraţie de şasiu Volvo FM, vedere de sus Cadru Volvo FM, vedere laterală
Cadrul este drept.

Spre deosebire de majoritatea autocamioanelor, cele Volvo sunt echipate cu un cadru complet drept şi paralel în spatele cabinei. În acest mod, munca carosierului este cu mult uşurată.

Petreceţi puţin timp în atelierul carosierului.

Nu permitem niciodată inginerilor noştri să amplaseze piese pe cadru. Această zonă aparţine în întregime carosierului – adăugând flexibilitate.

Rând superior de orificii cadru Volvo FM Opţiuni de lungime consolă spate
Un rând de orificii dedicate.

Cadrul este prevăzut cu un rând superior de orificii proiectat pentru suprastructură. Deoarece pe acest rând nu utilizăm nituri, carosierul poate ataşa cu uşurinţă echipamente.

Alegeţi o consolă spate preferată.

Cadrul din spate poate fi acum tăiat din fabricaţie exact la lungimea dorită – în trepte de 50 mm – pentru a se potrivi perfect cu suprastructura. Indiferent dacă aveţi nevoie de o consolă spate extrem de scurtă sau de una mai lungă.

Opţiuni de echipare Designuri ale consolei spate
Numeroase opţiuni de echipare.

Cu cât există mai multe combinaţii posibile, cu atât autocamionul este mai uşor de configurat. De aceea noul Volvo FM are mai multe opţiuni decât niciodată când vine vorba de configuraţii de punţi, înălţimi de şasiu şi ampatamente. Vizualizați specificațiile complete ale șasiului.

4 tăieturi pentru consola spate.

Acum, putem livra din fabrică autocamionul FM cu patru tipuri diferite design pentru cadrul din spate: înalt (autobasculante, elevatoare cu cârlig şi autocamioane pentru deşeuri), jos (remorci cu ax central), curbat (autotractoare) sau drept (autoşasiuri).

Poziţie sistem de protecţie antiîmpănare spate Înălţime cadru
Poziţie antiîmpănare spate.

Pentru oferi şi mai multe opţiuni pentru partea din spate, protecţia antiîmpănare spate poate fi amplasată în câteva poziţii diferite.

Două înălţimi diferite pentru cadru.

Alegeţi între un cadru de 266 mm şi unul de 300 mm în funcţie de cerinţele suprastructurii.

Modul carosier Suprastructuri interschimbabile
Modul pentru carosier.

Carosierul poate accesa mai uşor sistemul electric al autocamionului pentru a configura funcţiile. Puteţi accesa cu uşurinţă funcţiile prin intermediul comutatoarelor flexibile de pe panoul de bord şi de la telecomanda Work Remote.

Perfect pentru suprastructuri interschimbabile.

Nu toate suprastructurile autocamioanelor sunt permanente. Cursa de 295 mm a noii suspensii pneumatice spate în combinaţie cu şasiul foarte jos este soluţia perfectă dacă transportaţi temporar anumite tipuri de încărcături.

Suporturi pentru montarea suprastructurii Pregătiri pentru autocamion cu macara
Suporturi pentru ataşare.

Volvo FM poate fi preparat din fabrică cu suporturi de ataşare pe caroserie, montate pe cadru. Acestea sunt acum disponibile nu doar pentru zona dintre punţi, ci şi pentru consola spate.

Pregătire pentru macara.

Un şasiu jos şi sarcini mari pe punţi. Aceste caracteristici se află pe lista de dorinţe a oricărui constructor de macarale. Volvo FM le are pe ambele. În plus, putem crea un spaţiu liber în cadru lângă cabină şi chiar putem să vă livrăm autocamionul cu plăci pentru macara montate din fabrică.

Căptuşeli interioare cadru
Mai multe ranforsări ca niciodată.

Unele sarcini grele pun o presiune ridicată asupra cadrului. Dar nu vă faceţi griji. Noul Volvo FM are mai multe variante disponibile de căptuşeli ca niciodată, furnizând toate tipurile de ranforsări de care aţi putea avea nevoie.