I-See

Economisiţi combustibil pe drumurile familiare.
Chiar şi pe cele pe care nu le-aţi parcurs încă.

Economisiţi 5% din combustibil cu I-See

Consum de combustibil mai mic cu 5 %.
Trebuie doar să activaţi sistemul de control al vitezei de croazieră.

Combinaţi I-Shift şi GPS cu un sistem inteligent de control al vitezei de croazieră şi obţineţi I-See. Acesta este un sistem unic care învaţă topografia drumului şi o stochează într-o bază de date centralizată. Atunci când conduceţi, utilizează în mod automat informaţiile cunoscute pentru a reduce consumul de combustibil – cu până la 5 % pe parcursul unui ciclu de deplasare (atunci când I-Cruise este cuplat pe întregul parcurs).

Funcţia cloud I-See

Oriunde v-aţi afla,
puteţi beneficia de asistenţă "din cer".

I-See nu se bazează pe hărţi. Deoarece tinde într-adevăr să aibă o precizie mai mare, acesta memorează, în schimb, pantele efective. Şi nu trebuie să fi condus înainte pe acel traseu pentru a economisi combustibil. Noua versiune de I-See stochează toate pantele într-o bază de date pe care celelalte autocamioane o pot utiliza gratuit. Dacă cineva s-a deplasat pe respectiva rută în trecut, I-See poate descărca datele şi poate începe să economisească imediat combustibil. Prin urmare, puteţi economisi combustibil încă de la prima cursă cu noul Volvo FM.


Cum funcţionează

Cum funcţionează I-See

1. Înainte de urcarea în rampă: demarează.
Atunci când I-See ştie că urmează o rampă, permite sporirea vitezei, până aproape de limita superioară de viteză, pentru a prinde inerţie. Autocamionul poate rămâne mai mult timp într-o treaptă superioară.

2. La urcarea rampelor: preîntâmpină schimbarea într-o treaptă inferioară.
La urcare, I-See îşi utilizează informaţiile stocate pentru a evita schimbarea nedorită într-o treaptă inferioară până în vârful pantei. Vă apropiaţi lin de vârf fără a irosi combustibil într-o treaptă inferioară.

3. În vârful : păstrează calmul.
Atunci când vă apropiaţi de o pantă, I-See împiedică autocamionul să accelereze în mod inutil.

4. Înainte de pantă: rulează liber.
Exact înainte de coastă, lanţul cinematic se decuplează temporar, permiţând rularea autocamionului. Acest lucru economiseşte energie şi reduce la minimum necesitatea de frânare.

5. La coborârea pantelor: frânează la timp.
I-See ştie când se termină o coastă. Prin urmare, atunci când se prinde viteză la coborârea în rampă, poate cupla uşor frâna motorului treptat – în loc să frâneze brusc la sfârşit – pentru a se pregăti pentru topografia următoare.

6. În depresiuni: un impuls suplimentar.
Dacă o pantă este urmată imediat de o rampă, I-See îşi intră cu adevărat în drepturi. Acesta permite autocamionului să ruleze, să prindă viteză şi inerţie pentru a urca rampa cu mai puţin efort.