Motoarele Volvo FM

Eficienţa combustibilului începe cu ele.

Manevrabilitate superioară. Consum redus de combustibil. Şi, desigur, este respectat standardul Euro 6. Acestea sunt caracteristicile motoarelor diesel Volvo.

Gama Volvo FM include:

  • D11, 11 litri, putere de la 330 la 450 CP
  • D13, 13 litri, putere de la 420 la 500 CP

Cuplul Volvo FM

Curba de cuplu Volvo.
O veţi simţi în pedală.

Cuplu excelent la turaţii mici. O bandă extrem de largă de cupluri maxime. Cuplul maxim întâlneşte puterea maximă. Poziţia de lider a companiei Volvo în domeniul tehnologiei motoarelor diesel este clar vizibilă de îndată ce începeţi să comparaţi curbele de cuplu ale motoarelor. Veţi experimenta o acceleraţie rapidă, o tracţiune excelentă, o manevrabilitate confortabilă la viteze reduse şi, mai ales, o deplasare plăcută şi cu un consum redus de combustibil la viteză de croazieră.

Consum eficient de combustibil al motorului

Eficienţă integrată.

Geometria optimizată a camerei de combustie. Injecţia rapidă şi exactă, controlată de EMS. Raportul ridicat de umplere cu aer. Am putea continua să enumerăm aspectele care fac ca motoarele Volvo să fie imbatabile în ceea ce priveşte economia de combustibil. Rezultatul dumneavoastră final se va bucura de toate beneficiile. La fel şi mediul înconjurător.

Volvo Engine Brake Plus

Frână de motor Volvo.
Reduceţi la minimum uzura pedalei de frână.

Dacă doriţi să menţineţi o viteză medie ridicată, fără a compromite siguranţa sau economia de combustibil, aveţi nevoie de o frână de motor bună. De aceea, frâna de motor Volvo (VEB), disponibilă pe D11, este apreciată la o scară atât de largă. Iar pe D13, aveţi acces la frâna de motor brevetată VEB+, care absoarbe în mod impresionant până la 375 kW (510 CP), graţie designului unic, cu patru braţe basculante al arborelui cu came.Gamă de motoare, Volvo FM.

Tip Putere maximă (CP) Putere maximă (kW) Cuplu maxim (Nm)
D11K330 330 243 1600
D11K370 370 273 1750
D11K410 410 302 1950
D11K450 450 332 2150
D13K420 420 309 2100
D13K460 460 338 2300
D13K500 500 368 2500

Vizualizați specificațiile complete ale lanțului cinematic

Soluţia noastră pentru Euro 6.

80% mai puține emisii de particule NOₓ și cu 50% mai puține particule. În acest mod am reușit să respectăm normele Euro 6 fără a afecta performanța motorului.

Motor
Clapeta în buclă închisă, supapa de descărcare a turbinei, un aşa-zis EGR fără răcire şi multe altele. Noile componente ale motorului au două obiective: să îmbunătăţească fluxul de gaze şi să asigure faptul că gazele de eşapament ajung la sistemul de tratare ulterioară la temperatură optimă.

Al 7-lea injector
Un injector special diesel este utilizat pentru gestionarea temperaturii DOC-ului şi asigură eficienţa DPF-ului şi buna funcţionalitate a sistemului SCR.

Catalizatorul de oxidare diesel (DOC)
DOC produce NO2 necesar pentru ca DPF să determine combustia eficientă a particulelor. În condiţii de vreme rece, furnizează, de asemenea, căldura necesară pentru regenerare.

Astrid Drewsen despre respectarea standardului Euro 6 şi despre economia de combustibil

Filtru de particule diesel (DPF)
Filtrul colectează materiile sub formă de particule (MP) şi le depozitează până când sunt arse în timpul regenerării. Regenerarea este realizată automat, iar şoferul nu trebuie să ia nicio măsură.

Reducere catalitică selectivă (SCR)
În zona de amestec, gazele de eşapament sunt pulverizate cu AdBlue. Atunci când ajung în catalizator, oxizii de azot (NOₓ) sunt transformaţi în mod eficient în azot inofensiv şi vapori de apă.

Ammonia Slip Catalyst (ASC) (catalizator emisii de amoniac)
Ultima etapă înainte de ţeava de eşapament, unde amoniacul rămas (NH3), dacă există, este eliminat.