Specificaţiile cabinei pentru noul Volvo FM

În această pagină regăsiţi:

  • Dimensiuni cabină
  • Caracteristici cabină

Descărcați specificațiile complete ale cabinei (PDF)

 

Dimensiuni cabină

 

Cabină de zi
Cabina de zi (FM-DAY) oferă şoferului un mediu de lucru confortabil şi ergonomic. Înălţime interioară 157 cm, 114 cm la tunelul motor.
Cabină de dormit
Cabina de dormit (FM-SLP) oferă condiţii de relaxare optime pe timp de noapte pentru o persoană. Înălţime interioară 157 cm, 114 cm la tunelul motor.
Cabină de dormit cu plafon coborât
Cabina de dormit cu plafon coborât (FM-LSLP) permite extinderea suprafeţei de transport deasupra cabinei. Înălţime interioară 147 cm, 104 cm peste tunelul motorului.

Cabină de zi Volvo FM, vedere laterală Cabină de dormit Volvo FM, vedere laterală Cabină de dormit cu plafon coborât Volvo FM, vedere laterală

Cabină de zi Volvo FM, vedere de sus Cabină de dormit Volvo FM, vedere de sus Cabină de dormit cu plafon coborât Volvo FM, vedere de sus

Cabină de zi Volvo FM, vedere laterală interior Cabină de dormit Volvo FM, vedere laterală interior Cabină de dormit cu plafon coborât Volvo FM, vedere laterală interior

Cabină Globetrotter
Cabina Globetrotter (FM-HSLP) oferă condiţii confortabile de odihnă pe timp de noapte pentru maxim două persoane. Cabina oferă spaţiu de depozitare suplimentar pe verticală. Înălţime interioară 196 cm, 153 cm la tunelul motor.
Cabină Globetrotter LXL
Cabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) oferă condiţii confortabile de odihnă pe timp de noapte pentru maxim două persoane. Cabina oferă spaţiu de depozitare suplimentar pe verticală. Înălţime interioară 210 cm, 167 cm la tunelul motor.

Cabină Globetrotter Volvo FM, vedere laterală Cabină Globetrotter LXL Volvo FM, vedere laterală

Cabină Globetrotter Volvo FM, vedere de sus Cabină Globetrotter LXL Volvo FM, vedere de sus

Cabină Globetrotter Volvo FM, vedere laterală interior Cabină Globetrotter LXL Volvo FM, vedere laterală interior

 

Caracteristici cabină

 

Suspensie în 4 puncte cabină
Suspensie integrală cu arcuri elicoidale şi amortizoare sau suspensie pneumatică integrală cu control automat pentru nivel.

Prize de aer
Priză de aer amplasată pe partea stângă, disponibilă în partea superioară sau inferioară a cabinei. Priză de aer frontală, disponibilă opţional.

Culori
Sunt disponibile aproximativ 850 de culori.

Tapiţerie scaun
Robustă Material textil, material textil/vinilin sau piele
Dinamică Material textil, material textil/vinilin sau piele
Modernă Pluş sau piele
Toate scaunele Comfort sunt disponibile şi în versiuni cu ventilaţie.

Tapiţerie perete
Robustă Vinilin
Dinamică Material textil
Modernă Stofă

Scaun şofer
Trei variante diferite de confort: Standard, Confort şi Deluxe. Toate variantele pot fi comandate cu tapiţerie opţională. Cursa pe orizontală a scaunului este de 200 mm şi de 100 mm pe verticală. Scaunul şoferului este prevăzut în echipare standard cu tetieră, spătar rabatabil şi reglabil, reglare pe verticală şi orizontală, suport lombar reglabil şi ajustarea unghiului scaunului.

Scaun pasager
Două variante diferite de confort: Standard şi Comfort. Ambele variante pot fi comandate cu tapiţerie opţională. Scaunele pasagerilor sunt prevăzute standard cu tetiere.

Paturi
Patul inferioară măsoară 70×200 cm.
saltea cu arcuri separate şi grosime de 16 cm şi confort excelent. Trei opţiuni de rigiditate: moale, semi-tare şi tare.
Două opţiuni de protecţie pentru saltea, care îmbunătăţeşte confortul în timpul somnului şi facilitează strânsul patului.
Dimensiuni pat superior varianta confort: 70×190 cm sau 60×190 cm.

Spaţii de depozitare în cabină

Spaţiul de deasupra parbrizului include două compartimente de depozitare cu uşi culisante, precum şi patru sloturi ISO, din care unul este rezervat pentru tahograf. În cabina de dormit şi în cabina Globetrotter, există sub pat două compartimente mari de depozitare, care sunt accesibile din exterior, iar în zona de dormit, există două spaţii de depozitare pentru reviste şi obiecte mici. În panoul de bord, există patru spaţii deschise de depozitare, o cutie mică de depozitare, un compartiment cu slot DIN, un compartiment sub formă de pâlnie şi un suport pentru sticle.

Depozitarea în exterior

Spaţiul de depozitare accesibil din exterior se află în spatele scaunului şoferului şi al pasagerului.

Trapă de plafon

Cabina este echipată cu o trapă de plafon, ce poate fi deschisă la 50 mm. La interior, există un parasolar perforat, care are, de asemenea, rol de plasă pentru insecte atunci când trapa este deschisă. Trapa de plafon poate fi acţionată manual sau electric (opţional).

Volan

Volan disponibil în două dimensiuni – diametru de 450 mm sau 500 mm în funcţie de configuraţia autocamionului. Volanul poate fi reglat 90 mm în adâncime şi 28 de grade în înclinare. Volanul este disponibil cu sau fără airbag. Comenzile integrate în volan oferă o utilizare sigură şi confortabilă a sistemului de control al vitezei de croazieră, claxonului, telefonului şi a funcţiilor de pe ecranul cu informaţii pentru şofer şi de pe ecranul secundar cu informaţii.

Sistem de climatizare

Pentru a satisface toate cerinţele, sunt disponibile două sisteme de climatizare:

  • Sistem de aer condiţionat controlat manual (MCC).
  • Sistem de aer condiţionat cu control automat al temperaturii (ECC/ECC2).

Sistemul de climatizare poate fi completat, de asemenea, cu aerotermă de parcare pentru cabină şi motor.