Sarcina pe puntea spate Volvo FM
Campion de categorie grea

Gradul de creştere a sarcinii variază, însă majoritatea punţilor pot suporta în prezent cel puţin o tonă în plus. Acest lucru deschide căi pentru sarcini mai importante şi o eficienţă sporită la încărcare.

Împreună cu cele mai joase şasiuri, punţile mai puternice permit operatorului să transporte încărcături mai mari, mai voluminoase şi mai grele. De asemenea, este mai uşor să respectaţi prevederile legale.

Înălţime redusă a şasiului şi
capacitate de încărcare fără egal

Economii generate de punţi

Johan Eknander este un inginer care se bucură atunci când se gândeşte la configuraţiile punţilor. Îl trădează strălucirea din ochii săi atunci când discută despre acest lucru: „Configuraţiile punţilor permit clienţilor să găsească soluţia optimă. O soluţie care le permite să accepte sarcini pe care concurenţii nu le pot accepta şi să obţină profituri mai mari din cele deja acceptate. Datorită acestor punţi noi, o configuraţie potrivită poate însemna trecerea de la o punte dublă pe faţă la un simplă – economisind, astfel, capital, combustibil şi reducând costurile de service.”

Autocamionul destinat transportului de automobile SUV

Elefant pe un Volvo FMVolvo este cunoscut pentru şasiul său jos, însă, prin sporirea capacităţii punţilor, autocamionul devine mai flexibil. Noul autocamion destinate transportului de automobile este un excelent exemplu. Acesta combină un şasiu foarte jos cu o capacitate mai ridicată de încărcare în faţă. Şi, datorită înălţimii reduse a cabinei, poate profita la maximum de această flexibilitate atunci când pe puntea superioară trebuie încărcate automobile de tip SUV.

„Acelaşi principiu se aplică unui autocamion cu macara care necesită o suprastructură joasă cu o platformă joasă pentru a putea fi încărcată cu mărfuri înalte – spre exemplu, cu o barcă”, adaugă Jonas Odermalm, managerul Volvo pentru segmentul de construcţii.

Pai puţine curse irosite

Jonas Odermalm continuă să descrie beneficiile practice ale punţilor mai puternice. „Uneori trebuie să încarci un container şi realizezi că sarcina este distribuită astfel încât nu poate fi gestionată fără să depăşească sarcina utilă a punţii din faţă. Va trebui să te întorci, apoi, fără încărcătură. Datorită faptului că suspensia faţă cu arcuri cu foi poate suporta, în prezent, 10 tone, acest lucru se va întâmpla mult mai rar.”

Jonas Odermalm

Reducerea sarcinii

O altă problemă care poate fi rezolvată prin intermediul punţilor mai puternice este cea a reducerii sarcinii. Dacă autocamionul are o încărcătură completă distribuită uniform nu este nicio problemă. Apoi, pe măsură ce încărcăturile sunt îndepărtate din spate, poate prin distribuirea în puncte diferite, nu există nimic care să contrabalanseze încărcătura care se află mai aproape de cabină. În acest punct, puntea faţă a unui autoşasiu – sau puntea motoare a unui autotractor – poate fi supraîncărcată fără probleme.

„O punte faţă mai puternică poate uşura sarcina şoferului pentru a încărca şi descărca în cel mai eficient mod. Productivitatea este, de asemenea, îmbunătăţită”, adaugă Johan Eknander.

Şasiu jos şi sarcini mai mari

Johan Eknander nu cunoaşte niciun alt autocamion care să egaleze Volvo FM în ceea ce priveşte combinaţia între o înălţime redusă a şasiului şi o capacitate mare de încărcare. Şi nu pare prea îngrijorat că vor fi ajunşi de concurenţi. „A implicat multă muncă: butuci de punte ranforsaţi, arcuri mai puternice şi criterii noi de design pentru a suporta sarcini suplimentare. De asemenea, am lucrat cu furnizorii pentru a dezvolta anvelope şi jante cu profiluri mai joase pentru sarcini mai mari.”

Aşadar, ce tip de operator va putea utiliza această îmbunătăţire? „Toţi operatorii – în toate situaţiile în care autocamionul este încărcat la limită, Volvo FM fi avantajat”, concluzionează acesta.

Parcurgeţi specificațiile complete ale șasiului

6
Sarcina pe punte