Construit pentru carosieri

Autotractor, autoşasiu, cisternă, remorcă, vehicul pentru pompieri, macara – sau ultimul tip de autocamion pentru transportul de automobile, pe a cărui punte superioară pot fi amplasate vehicule de tip SUV. Noul Volvo FM este proiectat, construit şi pregătit pentru utilizări speciale. În plus faţă de predecesorul său, noul Volvo FM este dotat şi adaptat pentru a simplifica soluţiile personalizate şi procesul de carosare. Iar acest lucru este unul dintre atuurile noastre – putem produce o gamă foarte variată şi putem să satisfacem o mulţime de tipuri de nevoi încă din fabrică.

Autospecială de pompieri Volvo FM

„Nu există un Volvo FM tipic”, afirmă planificatorul de produs, Johan Eknander. „Iar acest lucru este unul dintre atuurile noastre – putem produce o gamă atât de variată și putem să satisfacem atâtea tipuri de necesități încă din fabrică. Dacă vă imaginați toate combinaţiile de punți, înălțimile diferite de șasiu, înălțimile de suspensii, dimensiunile de cabină și așa mai departe – realizați că există o mulțime de posibilități de configurare. Acum, noul Volvo FM vă pune la dispoziție majoritatea acestor opțiuni”. Oferta a fost acum extinsă în continuare, prin adăugarea noului autocamion cu cinci punți 10x4.

Autoscară Volvo FM

Din fabrică înseamnă garanţie

Din momentul în care autocamionul este comandat, acesta devine unic. Acest lucru permite producătorului să optimizeze de la început vehiculul conform specificaţiilor clientului. Pentru utilizări în condiţii extreme, şasiul poate fi modelat după preferinţe din fabrică. Johan Eknander subliniază că acest lucru este unic pentru Volvo. „Pe lângă reducerea timpilor de aşteptare şi sporirea calităţii, această flexibilitate permite clientului să beneficieze de o garanţie integrală – pachetul Volvo complet. Nimeni altcineva nu poate oferi acest lucru.”

O mulţime de posibilităţi de configurare

Popular în rândul carosierilor

„Unul dintre lucrurile pentru care carosierii apreciază Volvo este faptul că este prevăzut cu lonjeroane drepte ce pornesc direct din spatele cabinei – carosarea pe lonjeroane curbate poate reprezenta un coşmar”, spune Johan Eknander.

Remorcă ISO Volvo FM

Unele lucruri sunt pur şi simplu de bun simţ, dar nu sunt obişnuite în domeniu: „Încercăm să nu amplasăm piesele noastre în zonele în care trebuie să lucreze carosierii. Şi furnizăm puncte de ataşare adecvate pe întregul şasiu şi spaţiul necesar pentru utilizarea acestora.” Johan spune în continuare, „De asemenea, putem scurta timpii de aşteptare furnizând încă din etapele incipiente desene exacte ale autocamionului unic. Acest lucru permite carosierului să înceapă carosarea suprastructurii înainte de a vedea autocamionul.”

Autogunoieră cu încărcare prin spate Volvo FM

Cât de flexibil este, mai exact? „Putem amplasa rezervoarele de combustibil pe ambele părţi, putem schimba poziţia cutiilor de scule, a rezervoarelor de combustibil şi de Ad Blue. Lungimea cadrului din spate poate fi ajustată în trepte de 50 de milimetri şi oferim o gamă mult mai largă de ampatamente. Toate acestea pot fi personalizate din fabrică într-o măsură mult mai mare”, răspunde Johan Eknander.

Pregătirea macaralelor

Pentru autocamioanele cu macara, este adesea nevoie de spaţiu în spatele cabinei. Luând în considerare acest lucru, au fost făcute pregătiri astfel încât componentele care ar trebui amplasate în mod normal aici, pot fi împinse mai în spate. „Dacă nu am fi procedat astfel, recarosările ar fi putut dura zile întregi – pe lângă cheltuielile suportate, conformitatea clientului cu garanţia şi cu legislaţia ar fi fost ameninţată”, adaugă Johan Eknander.

Autospecială frigorifică Volvo FM

Cablaje pentru echipamente

O parte importantă a integrării suprastructurii include echipamentele sale electronice. În acest sens, noul Volvo FM are o interfaţă specială pentru carosieri. Pe lângă faptul că furnizează energie pentru echipamentele auxiliare, interfaţa permite şoferului să controleze echipamentele auxiliare de la panoul de bord sau telecomandă – sau de la ambele.

Johan Eknander

„Să spunem că aveţi un sistem de climatizare şi temperatura creşte prea mult. Aceste sisteme ar putea emite un avertisment către şofer pe panoul de bord şi i-ar oferi opţiunea de a închide climatizarea.” Telecomanda are până la cinci canale de intrare pentru diferite funcţii şi citiri. „Dacă aveţi o macara, este posibil să vedeţi exact pe afişaj ce înălţime are în timp ce o ridicaţi”, explică Johan Eknander.

Gândiţi diferit

Conform lui Johan Eknander, flexibilitatea este strâns legată de mentalitate – este o abordare de rezolvare a problemelor. „Să luăm, de exemplu, spaţiul din spatele roţilor posterioare, care vă permite să parcaţi cu spatele mai aproape de docurile de încărcare şi de echipament: Acest lucru a devenit posibil atunci când unul dintre angajaţii de aici s-a gândit să monteze invers bara antiruliu. Sau suspensia care a fost optimizată pentru a încărca şi descărca rapid chiar şi cele mai joase suprastructuri interschimbabile.”

Poate o să spună că nu există nici suedezi tipici. Dar dacă există, este posibil ca aceştia să se remarce prin modul calm, dar inteligent, de a vorbi al lui Johan Eknander. 

Aflaţi toate detaliile interfeţei de carosare

5
Flexibilitate