Combustibilul Volvo FM
Euro 6 şi celelalte metode de reducere a consumului

În acest moment în care numărătoarea inversă pentru reducerea emisiilor în Europa e în plină desfăşurare, majoritatea oamenilor ştiu că transformarea unui motor Euro 5 pentru a îndeplini cerinţele Euro 6 înseamnă, în mod normal, o creştere semnificativă a consumului de combustibil. Faptul că Volvo a reuşit această transformare fără această creştere a consumului este excelent. În acelaşi timp, noul Volvo FM este disponibil cu două noi sisteme destinate reducerii consumului de combustibil – permiţând clienţilor să respecte standardul Euro 6 şi să economisească combustibil.

Astrid Drewsen

Astrid Drewsen este managerul de produse pentru lanţul cinematic responsabil cu noile motoare ce respectă standardul Euro 6, D11 şi D13. „În comparaţie cu predecesoarele lor Euro 5, eficienţa consumului de combustibil a noilor lanţuri cinematice este aproape identică, iar performanţele şi manevrabilitatea sunt identice. Acest lucru este valabil pentru întreaga gamă cu puteri între 330 şi 500 CP.”

Ecologic şi imbatabil

Noul Volvo FM respectă cele mai stricte cerințe de mediu: emisiile de oxid de azot sunt reduse cu 80 de procente, iar cele de particule au fost înjumătățite. Acest lucru a fost posibil prin intermediul tehnologiei Selective Catalytic Reduction și a unui sistem mai eficient de dozare a cantității de Ad Blue. Din data de 31 decembrie 2013, toate autocamioanele trebuie să respecte noile cerințe cu privire la emisii.

Motor Euro 6 de mai sus

Economisiţi combustibil de la bun început – cu I-See 

Tehnologia de economisire a combustibilului recent lansată, odată cu noul Volvo FH, a făcut încă un pas înainte. I-See poate economisi combustibil până la 5 procente – încă din momentul în care începe să funcţioneze. Realizează acest lucru prin utilizarea informaţiilor despre topografia drumului pentru a gestiona viteza şi schimbările treptelor de viteză cu scopul de a obţine o eficienţă optimă a utilizării combustibilului. Acum, aceste date sunt descărcate automat din baza de date I-See.

Eficienţa consumului aproape aceeaşi, performanţe şi manevrabilitate identice

„Sistemul ştie exact cum să profite la maximum de o pantă. Datorită faptului că deţine informaţiile despre înclinaţia drumului din faţă, poate comanda motorului şi transmisiei I-Shift cum să funcţioneze pentru a profita de energia kinetică. Astfel, I-See imită maniera de condus a unui şofer bun”, explică dezvoltatorul I-See, Anders Eriksson.

Acces la o bancă de economii de combustibil

I-See este capabil să înregistreze şi să încarce datele privind înclinaţiile. Acest lucru înseamnă că, dacă întâlneşte un drum care nu apare încă în baza de date, va colecta şi va transmite automat datele către baza de date. În acest mod, acestea vor fi disponibile data viitoare şi vor putea fi accesate şi de către alţi utilizatori de I-See.

„Drumurile principale vor fi înregistrate în numai câteva săptămâni sau chiar zile după lansare. Astfel, fiecare autocamion cu I-See poate începe să economisească imediat combustibil”, spune Anders Eriksson.

Anders ErikssonConsiliere combustibil: economisiţi mereu

Programul Volvo de perfecţionare a şoferilor îmbunătăţeşte tehnicile de condus economic în rândul şoferilor de toate nivelele. Însă, pentru a susţine în timp economiile, nimic nu poate fi mai eficient decât monitorizarea şi recomandările unui consilier personal. Managerul pentru soluţii de transport, Jarkko Aine, rezumă serviciul Consiliere combustibil:

„Până acum, doar cei mai mari operatori au luat în considerare beneficiile unui consilier personal pe probleme de combustibil. Însă acest serviciu este oferit sub forma unui abonament pentru fiecare autocamion – aşa că este o soluţie viabilă din punct de vedere economic pentru oricâte autocamioane. După fiecare analiză, şoferul primeşte un raport şi trebuie să ia anumite măsuri. Iar consilierul pe probleme de combustibil care creează raportul poate fi contactat în cazul în care există întrebări.”

Serviciul Consiliere combustibil ajută la economisirea a până la 5 procente din combustibil şi poate fi utilizat pentru a reduce cheltuielile lunare cu combustibilul.

Aflați mai multe despre avantajele I-See
Aflați mai multe despre motoarele Volvo cu consum redus de combustibil
Descoperiţi soluţia noastră de reducere a consumului de combustibil şi calculaţi economiile realizate

4
Combustibil