Telecomandă Volvo FM
Proiectată într-un oraş cu un volum al precipitaţiilor de 776 mm pe an

Pentru a descoperi ce înseamnă noua telecomandă Work Remote de pe Volvo FM, suntem prezentaţi unui tânăr specialist în componente, pe nume Markus Olsson. „Aceasta este aplicaţia perfectă pentru orice condiţii climatice atunci când încărcaţi şi descărcaţi frecvent, chiar şi în condiţiile de umiditate şi vânt din Göteborg”, spune el cu entuziasm.

„Telecomanda este proiectată pentru a face viaţa şoferului mai uşoară şi mai sigură”, spune Markus Olsson. „Nu numai că pot porni şi opri motorul şi spori turaţia lui, însă dispozitivul le oferă control asupra distribuţiei sarcinii pe punţi. Nu trebuie să se mişte de colo până colo pentru a verifica indicatorul de sarcină în timpul încărcării. Acest lucru este util mai ales atunci când lucrează pe cont propriu. Tot ceea ce trebuie să facă este să ataşeze unitatea la curea şi vor beneficia de un asistent electronic portabil. Şi, datorită faptului că oferim o interfaţă pentru basculare, şoferul are nevoie de un singur dispozitiv în loc de două.”

Nu puteţi să înotaţi cu ea

Telecomanda memorează sarcinile

Unele rampe de încărcare pot pune probleme. Înclinaţiile şi suprafeţele neregulate fac dificilă aducerea autocamionului la acelaşi nivel. Însă, după cum subliniază Markus Olsson, noua telecomandă elimină mare parte din stres. „Şoferul poate utiliza dispozitivul şi suspensia pneumatică a autocamionului Volvo FM pentru a ridica sau coborî autocamionul, pentru a-l înclina pe lungime şi pe lăţime, dacă Telecomandă Volvo FMeste necesar. Aceste date pot fi, apoi, salvate în memoria telecomenzii. Aşa că atunci când şoferul revine la aceeaşi rampă de încărcare, poate apela imediat setările. Pot fi memorate până la cinci setări diferite.”

Dispozitivul dumneavoastră, modul dumneavoastră de lucru

„Există un control auxiliar cu cinci intrări pentru diferite utilizări ale autocamionului. Acestea permit şoferului să verifice starea unei serii de indicatori, cum ar fi pornirea/oprirea, temperatura, avertismentele, rapoartele de stare, pentru a numi doar câteva”, spune Markus Olsson.

„Prin intermediul acestei telecomenzi, Volvo a permis carosierilor să conecteze dispozitive speciale pentru nevoile fiecăruia.” Iar şoferul nu trebuie să fie în interiorul sau în apropierea autocamionului pentru a utiliza telecomanda. „Într-un spaţiu fără obstacole, am utilizat dispozitivul de la distanţe de până la 100 de metri de vehicul. Bineînţeles, într-un depozit aglomerat raza de acţiune va fi mai redusă”, subliniază Markus Olsson.

Nu vă temeţi de înălţimi sau de apă

Atunci când proiectezi echipamente pentru şoferi de autocamioane, solid e un adjectiv bun pentru a fi inclus în specificaţii. Markus explică ce înseamnă solid în cazul noii telecomenzi. „Este greu să lucrezi la temperaturi extreme, între -40°C şi 85°C. Şi puteţi să îl scăpaţi pe o suprafaţă plată de la doi metri, dispozitivul va funcţiona în continuare.”

Cum răspunde noua unitate la apă? „Nu puteţi să înotaţi cu ea”, concluzionează Markus cu un zâmbet, „dar dacă o utilizaţi Markus Olssonpe o ploaie torenţială, nu trebuie să vă faceţi griji.”

Autocamionul meu se află în buzunar

„My Truck schimbă relaţia dintre şofer şi autocamion”, spune expertul în soluţii de transport, Jarkko Aine. El vorbeşte despre noua aplicaţie pentru dispozitive smartphone care permite şoferilor să verifice indicatoarele pentru combustibil, AdBlue sau ulei. Însă Jarkko Aine crede că cea mai populară va fi oportunitatea de a configura în avans clima din cabină – de oriunde s-ar afla şoferul. În acest mod, radiatorul şi/sau sistemul de climatizare poate oferi temperatura ideală înainte ca şoferul să ajungă în cabină.

„O puteţi configura conform unui program săptămânal sau o puteţi utiliza instantaneu. Şi puteţi chiar să o utilizaţi pentru a verifica dacă aţi blocat vehiculul şi dacă aţi activat alarma în cazul în care aveţi tendinţa să uitaţi aceste lucruri.” Jarkko Aine subliniază că My Truck este disponibilă momentan pentru dispozitivele iOS însă spune că se pregăteşte şi versiunea pentru Android.

Aflați detalii despre ECS4 și telecomanda de lucru

9
Telecomanda