Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)

Drumul din faţă pare drept. Chiar şi atunci când nu este.

Sistemul inovator Direcție dinamică Volvo reduce considerabil efortul necesar pentru virare, făcând munca șoferului mai ușoară și mai sigură și reducând la minimum tensiunea asupra mușchilor. Este perfect pentru autocamioanele din construcții, unde terenurile accidentate, sarcinile grele și manevrele problematice la viteze reduse fac parte din munca de zi cu zi. Acum, Direcția dinamică Volvo este disponibilă și pentru două punți față (8x2, 8x4 și 10x4).

Încercaţi şi dumneavoastră

Găsiţi cel mai apropiat reprezentant Volvo şi programaţi un drive test cu noul Volvo FMX.

Localizaţi un centru VOLVO 


Uniformizează drumul la viteze ridicate

La viteză mare, neutralizează efectul condiţiilor dificile de rulare şi absoarbe efectul gropilor de pe şosea.

Priviţi un hamster manevrând un Volvo FMX pentru a ieşi dintr-o carieră

Mai multă putere la viteze reduse

La viteză redusă, obţineţi o putere mai mare la virare: o forţă suplimentară pentru virare mai mare cu până la 85%. Iar volanul revine în mod automat în poziţie neutră.

Deplasare mai uşoară în marşarier

Mersul în marşarier se realizează mai uşor deoarece volanul revine în poziţie neutră, rămâne pe poziţie şi menţine autocamionul pe traseu drept înapoi.

Mai puţin sensibil la vânturile din lateral

Direcţia dinamică Volvo reduce perturbările produse de curenţii laterali, pentru un confort sporit la condus.

Stabilitate la drumuri înclinate

Direcţia dinamică Volvo îmbunătăţeşte stabilitatea pentru condusul pe drumuri înclinate.

Perfect pentru cariera de pietriş

Noul sistem de direcţie se pretează în special pentru autocamioanele cu mai multe punţi spate.

Cum funcţioneazăAm montat un motor electric pe caseta de direcţie. Motorul este controlat de 2.000 de ori pe secundă prin intermediul unităţilor electronice de comandă ale autocamionului şi produce un cuplu variabil. Cuplul este progresiv şi asigură mai multă putere pentru direcţie, atunci când este nevoie, obţinându-se o senzaţie de comandă exactă a direcţiei, indiferent de încărcătură şi anvelope. Acest lucru determină o experienţă complet diferită de rulare, reconfortant de previzibilă.

Iată cum am îmbunătăţit manevrabilitatea şi confortul în timpul rulării.

Direcţia dinamică Volvo este, probabil, cea mai importantă inovaţie de la apariţia servodirecţiei. Însă nu uitaţi toate celelalte îmbunătăţiri ale suspensiei, care conferă modelului Volvo FMX o manevrabilitate similară cu cea a unui automobil.

Suspensie cabină confortabilă

Este comod.

Suspensia cabinei este mai stabilă, iar suspensia motorului este modificată pentru a reduce zgomotul şi vibraţiile. Confortul în timpul rulării era bun; acum este şi mai bun.

Împiedică transferarea forţelor de torsiune din şasiu

Este uniform.

Stabilizatoarele noi şi repoziţionate de pe suspensia spate oferă o senzaţie de rulare mai puţin statică şi împiedică transferarea în cabină a deplasărilor şasiului. Asigură nu numai un confort sporit în timpul rulării, ci împiedică, de asemenea, transferarea forţelor de torsiune din şasiu.

Autocamion cu direcţie stabilă

Vă urmează asemenea unui câine credincios.

Geometria îmbunătăţită a suspensiei faţă cu arcuri cu foi, cât şi a suspensiei faţă pneumatice şi noua poziţie a casetei de direcţie fac ca autocamionul să fie foarte stabil.