Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Sisteme de asistenţă şofer pentru Volvo FMX

Chiar şi un şofer foarte experimentat poate avea nevoie de asistenţă suplimentară pe drum.

Sarcinile din domeniul construcţiilor înseamnă că adesea rulaţi alternativ în cariere de pietră şi pe drumuri publice. Pe drumurile publice poate fi dificil să cooperaţi cu toţi ceilalţi participanţi la trafic. Iar condusul în cariere de pietră are propriile provocări. Aşa că puteţi obţine ajutor de la sistemele de asistenţă pentru şoferi.


Frână antiforfecare.

În anumite situații, cum ar fi atunci când virați sau când rulați în pantă pe un drum alunecos, remorca riscă să ajungă din spate autocamionul, generând un efect periculos de forfecare. Frâna antiforfecare este o caracteristică nouă Volvo, proiectată pentru a preîntâmpina acest lucru. Prin frânarea treptată a remorcii, ansamblul vehiculului este întins și pericolul este diminuat. Sistemul poate fi activat în mod automat în situații riscante, la viteze de până la 50 km/h.  Frâna antiforfecare este disponibilă acum pentru autoșasiuri și pentru autotractoare.

Sistem de avertizare șofer.

Sistemul de avertizare a șoferului este un sistem inteligent care urmărește comportamentul dumneavoastră la condus. Dacă acesta diferă de comportamentul obișnuit și indică oboseală, sunteți avertizat printr-un semnal și un mesaj pe ecran, care vă recomandă să faceți o pauză.

Semnalizarea frânării de urgenţă.

Dacă apăsaţi brusc frâna, lumina pentru frână clipeşte rapid pentru a avertiza vehiculul din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot conduce la ambuteiaje majore şi pot cauza vătămări grave.

Control activ al vitezei de croazieră cu avertizare de coliziune frontală.

Urmaţi ritmul din trafic fără efort. Sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră (ACC), prevăzut cu radar menţine o distanţă sigură faţă de vehiculul din faţă prin controlarea acceleraţiei şi a frânelor. Dacă există riscul de coliziune, se proiectează semnale luminoase de avertizare pe parbriz.

Asistenţă la schimbarea benzii de rulare.

Unghiul mort de pe partea pasagerului poate ascunde cu uşurinţă aţi participanţi la trafic. Sistemul de asistenţă la schimbarea benzii de rulare este echipat cu un radar care verifică zona respectivă atunci când activaţi semnalizatorul. Dacă zona nu este liberă, sunteţi înştiinţaţi printr-un semnal luminos şi printr-o pictogramă care clipeşte lângă oglindă.

Program electronic de stabilitate.

Programul electronic de stabilitate (ESP) permite frânarea separată a fiecărei roţi. Acesta asigură stabilitatea întregului ansamblu de vehicule, împiedicând forfecarea, răsturnarea şi balansarea remorcii. ESP este disponibil atât pentru autotractoare, cât şi pentru autoşasiuri.Pachet siguranță activă

ACC cu avertizare de coliziune față și frână de urgență
Asistență la schimbarea benzii
Sistem de avertizare șofer