Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 sau 8×6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Sisteme de asistenţă şofer pentru Volvo FMX

Chiar şi un şofer foarte experimentat poate avea nevoie de asistenţă suplimentară pe drum.

Sarcinile din domeniul construcţiilor înseamnă că adesea rulaţi alternativ în cariere de pietră şi pe drumuri publice. Pe drumurile publice poate fi dificil să cooperaţi cu toţi ceilalţi participanţi la trafic. Iar condusul în cariere de pietră are propriile provocări. Aşa că puteţi obţine ajutor de la sistemele de asistenţă pentru şoferi.


Frână antiforfecare.

În anumite situaţii, cum ar fi atunci când viraţi sau când coborâţi pe drumuri alunecoase, apare riscul ca semiremorca să împingă din spate autocamionul, generând un efect periculos de forfecare. Frâna antiforfecare este o caracteristică Volvo, proiectată pentru a preîntâmpina acest lucru. Prin frânarea treptată a semiremorcii, ansamblul vehiculului este întins şi pericolul este diminuat. Sistemul poate fi activat în mod automat în situaţii riscante, la viteze de până la 50 km/h.

Semnalizarea frânării de urgenţă.

Dacă apăsaţi brusc frâna, lumina pentru frână clipeşte rapid pentru a avertiza vehiculul din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot conduce la ambuteiaje majore şi pot cauza vătămări grave.

Control activ al vitezei de croazieră cu avertizare de coliziune frontală.

Urmaţi ritmul din trafic fără efort. Sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră (ACC), prevăzut cu radar menţine o distanţă sigură faţă de vehiculul din faţă prin controlarea acceleraţiei şi a frânelor. Dacă există riscul de coliziune, se proiectează semnale luminoase de avertizare pe parbriz.

Asistenţă la schimbarea benzii de rulare.

Unghiul mort de pe partea pasagerului poate ascunde cu uşurinţă aţi participanţi la trafic. Sistemul de asistenţă la schimbarea benzii de rulare este echipat cu un radar care verifică zona respectivă atunci când activaţi semnalizatorul. Dacă zona nu este liberă, sunteţi înştiinţaţi printr-un semnal luminos şi printr-o pictogramă care clipeşte lângă oglindă.

Program electronic de stabilitate.

Programul electronic de stabilitate (ESP) permite frânarea separată a fiecărei roţi. Acesta asigură stabilitatea întregului ansamblu de vehicule, împiedicând forfecarea, răsturnarea şi balansarea remorcii. ESP este disponibil atât pentru autotractoare, cât şi pentru autoşasiuri.Performanţe îmbunătăţite ale software-ului I-Shift – drumuri degradate

Performanţe îmbunătăţite pe drumuri neamenajate.

Acesta este un program software foarte util pentru I-Shift. Reglează schimbarea treptelor de viteză, asistă pornirea de pe loc şi ajută la rularea pe teren accidentat, pe drumuri degradate şi în zone deluroase.

Vizualizaţi aici lista completă de programe I-Shift.