Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Volvo FMX cu I-Shift

I-Shift. Un sistem inteligent care a devenit mai puternic.

Condus fără stres. economie excelentă de combustibil și o manevrare mai ușoară, datorită multiplelor funcții software de schimbare inteligentă a treptei de viteză. Este o plăcere să conduci cu transmisia automată I-Shift. Acum este disponibilă și pentru cele mai dificile medii de condus.


I-Shift disponibil şi pentru AWD

Vă scuteşte de griji.
Şi vă permite să vă odihniţi piciorul stâng.

Să conduci cu I-Shift este o adevărată plăcere. Fără pedala de ambreiaj, vă puteţi relaxa în siguranţă şi vă puteţi concentra asupra celorlalte două pedale. I-Shift îşi foloseşte inteligenţa integrată pentru a alege rapid şi automat treapta de viteză potrivită în orice situaţie. Programul din unitatea de comandă schimbă treptele cu o îndemânare imposibil de egalat, chiar şi de către cei mai buni şoferi. Totuşi, dacă doriţi să vă implicaţi mai mult, o puteţi face. Butoanele de pe selectorul treptelor de viteză vă permit să interveniţi şi să schimbaţi manual treptele de viteză.

Acum I-Shift este oferit opţional şi pentru autocamioanele AWD.

Citiţi articolul cu Astrid Drewsen despre extinderea ofertei de I-Shift

Lăsaţi I-Shift să reducă consumul

Lăsaţi I-Shift să reducă consumul.
Banii vor veni din mers.

I-Shift este proiectat să reducă consumul de combustibil. Înainte de toate, pierderile interne de energie sunt reduse – de fapt mai reduse decât în cazul cutiilor de viteze manuale. Însă electronica face de fapt diferenţa.

Atunci când vă deplasaţi în modul Economic, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, pentru a lăsa motorul să funcţioneze în intervalul cel mai eficient de rotaţii pe minut. Şi apoi mai este şi I-Roll. Aceasta este o funcţie unică, utilizată la coborârea pantelor, care decuplează în mod automat motorul pentru a folosi inerţia autocamionului în locul combustibilului. Rezultatul? Consum de combustibil mai mic cu până la 2%.

I-Shift pentru aplicații dificile

Transmisie I-Shift ranforsată.
Pentru aplicații dificile.

Dacă rulați în condiții extrem de dificile, veți aprecia transmisia I-Shift ranforsată. A fost proiectă special pentru medii în care urcați sau coborâți frecvent pante cu înclinații de peste 10% sau în care conduceți pe un teren extrem de accidentat. Este clar, există din ce în ce mai puține motive pentru a alege o cutie de viteze manuală sau o cutie de viteze automată Powertronic.

Disponibilitate mai mare

Disponibilitate mai mare.

Câştigaţi bani atunci când rulaţi, iar acesta este un adevăr binecunoscut. Prin urmare, am realizat câteva modificări care vor spori disponibilitatea autocamionului dumneavoastră. Am mărit intervalul de schimb al uleiului la 450.000 km atât pentru I-Shift, cât şi pentru cutiile de viteze manuale. În cazul I-Shift, am mărit, de asemenea, durata de exploatare a ambreiajului şi am îmbunătăţit sistemul de diagnosticare asistată.

Cum funcţionează I-Shift

Cum funcţionează.

Poate părea ciudat. Sub aspectul I-Shift, un simbol al excelenţei pentru transmisiile moderne, se ascunde o tradiţională cutie de viteze manuală, nesincronizată (de unde şi designul compact şi pierderile interne reduse). Însă I-Shift înseamnă, bineînţeles, mult mai mult. Secretul constă în unitatea electronică de comandă inteligentă. Aceasta asigură controlul sistemului pneumatic care gestionează ambreiajul şi schimbarea treptelor de viteză. Primind permanent informaţii despre viteza, acceleraţia, greutatea vehiculului, înclinarea drumului, cuplul motor şi altele, poate realiza fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. De asemenea, comunică strâns cu motorul, care reglează, la rândul său, turaţiile şi efectul de frână de motor pentru o schimbare rapidă şi confortabilă a treptelor de viteză.

Gama I-Shift

Tip Ultima treaptă Cuplu motor Sarcină maximă în combinaţie
AT2412E Direct 2400 Nm 44 t
AT2612E Direct 2.600 Nm 60 t
ATO2612E Raport subunitar 2.600 Nm 60 t

Cum v-ar plăcea să fie I-Shift?

Programul de schimbare a treptelor permite personalizarea I-Shift potrivit condiţiilor de rulare pe care le întâmpinaţi.


Software-ul I-Shift – Distribuţie & Construcţii Software-ul I-Shift – Transport de cursă lungă şi economie de combustibil

Distribuţie şi construcţii (TP-DICON)

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil (TP-FUEC)

Adaptează funcţionarea cutiei de viteze pentru activităţi de distribuţie şi construcţii. Include funcţii noi, care ajută şoferul la pornirea de pe loc şi la manevrele în spaţii înguste. Include funcţii inteligente, care minimizează consumul de combustibil. Acest program este destinat în special activităţilor de transport de cursă-lungă.

Software-ul I-Shift – Transport de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See

Software-ul I-Shift – Transport de mare tonaj

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See (TP-FUEC3)

Transport de mare tonaj (TP-HD)

Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transporturi de cursă lungă şi economie de combustibil, pentru reduceri chiar şi mai mari ale consumului de combustibil. Optimizează I-Shift pentru sarcini maxime în combinaţie.
     

Transport de mare tonaj cu I-See

 
   

Transport de mare tonaj cu I-See

   
Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transport de mare tonaj, pentru reduceri și mai mari la consumul de combustibil.     

Pachete software I-Shift

Funcţii TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD TP-HD3
Strategie schimbare de bază ● 
Schimbare pentru performanţă ● 
Schimbare manuală de bază ● 
Monitorizarea temperaturii uleiului ● 
Strategie schimbare avansată ● 
Launch Control ● 
I-Roll ● 
Smart Cruise Control ● 
I-See, inclusiv I-Cruise   ● 
Heavy Duty GCW Control ● 
 
 
Opţiuni suplimentare  
Enhanced PTO Functions ● 
Program avansat de selectare a treptelor de viteză, inclusiv accelerarea la maxim ● 
Performanţe îmbunătăţite – drumuri degradate ● 
* Disponibilă doar pentru AT2612E.