Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)

Un abdomen plat. Cel puţin, autocamionul dispune de aşa ceva.

Suspensia pneumatică oferă multe avantaje comparativ suspensia tradițională cu arcuri cu foi. Călătoria devine mai lină, indiferent de starea drumului – protejând autocamionul, încărcătura și, cel mai important, șoferul împotriva unor solicitări suplimentare. Oferim o suspensie pneumatică spate destinată special autocamioanelor pentru construcții, cu o gardă mare la sol mare (de cel puțin 300 mm) și suficient de rezistentă pentru deplasarea pe teren accidentat.

Acum este disponibilă și pentru autocamioane cu o punte față motoare (4x4, 6x6, 8x6 și 10x6), pentru cele mai dificile condiții de condus.

Vedeţi cu ce scop a fost concepută suspensia pneumatică


Suspensie pneumatică GRAS-G2 cu gardă mare la sol


Presiune punte spate optimizată

Tracţiune mai bună şi viteză medie mai mare

Presiunea optimizată a punţii spate pe fiecare punte se traduce printr-o tracţiune mai bună, datorită suspensiei pneumatice. Şoferul poate ajusta distribuţia sarcinii pe punţi pentru o tracţiune şi mai bună, dacă este necesar. Suspensia pneumatică determină o reducere a vibraţiilor în autocamion şi veţi beneficia de un confort sporit la volan, în special atunci când autocamionul este gol. De asemenea, aceasta contribuie la obţinerea unei viteze medii sporite.

Pentru punte față motoare

Pentru cele mai dificile condiții de condus

Până de curând, dacă trebuia să conduceți pe teren extrem de accidentat, alegeați, de obicei, suspensia cu arcuri cu foi. Însă lucrurile s-au schimbat. Noua noastră suspensie pneumatică este disponibilă acum pentru configurații cu tracțiune integrală (4x4 și 6x6), precum și pentru alte autocamioane cu punte față motoare (8x6 și 10x6).

Stabilizatoare în centrul boghiului

Stabilizatoare între punţi

Poziţia barei stabilizatoare determină forţe scăzute de torsiune pe şasiu şi o stabilitate mai mare în timpul rulării şi basculării. Permite, de asemenea, o gardă mare la sol.

Perne de aer montate deasupra punţii

Perne de aer montate deasupra punţii

Pernele de aer sunt protejate mai bine, iar noua lor poziţie aigură o gardă mare la sol. La fel se întâmplă şi cu celelalte componente.

Suspensie pneumatică în carcasa anvelopelor spate

Suspensie pneumatică

Suspensia pneumatică asigură un confort remarcabil în timpul rulării şi permite reglarea pentru garda la sol. Nu există componente pneumatice în afara carcasei anvelopelor spate (cu anvelope 315/80R22.5). Acest lucru facilitează adaptarea şasiului pentru aplicaţii cum ar fi lucrul cu utilajele de turnat asfalt sau autobasculantele.

Configurații disponibile

Tip Punți Sarcină pe punte Reductor Punți portante, amplasate în spatele (tag) și în fața (pusher) punții motoare
Solo
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Simplu/butuc
Tandem
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Simplu/butuc
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Simplu/butuc Punte portantă (directoare) amplasată în spatele punții motoare