Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
„Pe măsură ce-l foloseşti, camionul devine tot mai bun.”

Noul Volvo FMX are un aspect mult mai robust, deoarece camionul însuşi a devenit mult mai dur. Se poate spune că designul este foarte sincer – îţi permite să vezi autocamionul aşa cum e: un echipament extrem de robust şi de durabil.

Asok George, responsabil cu designul pentru exterior la Volvo Trucks. Are talentul de a interpreta marca Volvo într-un limbaj vizual.

„Volvo FMX este un autocamion pentru construcţii care exprimă durabilitatea şi robusteţea într-un mod distinctiv pentru Volvo. Caracterul său se potriveşte într-o carieră sau o mină. În acelaşi timp, designul său este sofisticat - se încadrează perfect pe un aeroport sau într-un mediu urban. Robusteţea agreabilă denotă fidelitatea faţă de marcă.”

Am eliminat tot ceea ce nu oferă valoare

Cum se exprimă sinceritatea?

„Toatele elementele familiare ale FMX sunt prezente, ele fiind doar îmbunătăţite. Bara de protecţie este mai robustă şi mai mare, la fel ca şi barele de protecţie din colţuri care dispun acum de aceleaşi cleme la vedere pentru o înlocuire mai uşoară. Dispozitivul de tractare central nu mai este acoperit cu panouri din plastic şi farurile noi sunt poziţionate mai sus, unde există o probabilitate mai mică de a fi deteriorate.”

Bară de protecţie în colţuri Volvo FMX

Arată ce are mai bun

Oriunde sunt la vedere, clemele au fost îmbunătăţite prin design. Aceasta respectă filozofia de funcţionalitate cu cea de valoare adăugată. Dacă una dintre barele de protecţie robuste din colţuri sau unul dintre panourile caroseriei necesită înlocuire, acest lucru poate fi efectuat acum foarte rapid şi uşor. Alte îmbunătăţiri vizuale includ o siglă mai mare şi o bară oblică profilată. Dar ce impresie vor face acestea, atunci când autocamionul se află pe şantier?

Creat pentru lucru

„Cei care conduc autocamionul Volvo FMX sunt profesionişti. Aceştia apreciază detaliile care îi ajută să îşi desfăşoare mai bine activitatea în situaţii obişnuite. Robusteţea designului său îi va ajuta să termine mai repede treaba, cu întârzieri mai puţin supărătoare. Bineînţeles, în timpul activităţii vor apărea defecţiuni şi urme de murdărie. Dar cred că acest lucru va face autocamionul mai atractiv. La fel ca o pereche de blugi, pe măsură ce-l foloseşti devine tot mai bun.”

Asok George

Cu capul sus

Autocamionul produce o impresie puternică asupra privitorilor. Partea frontală inferioară a cabinei este cu 40 de milimetri mai sus şi scutul frontal accentuează garda sa mărită la sol. Noile faruri includ LED-urile orientate în V caracteristice, la fel ca şi restul noii familii Volvo, dar într-o formă unică, mai compactă.

Cuvinte la despărţire

Înainte să plecăm, Asok George ne împărtăşeşte o ultimă impresie.

„Odată cu primul autocamion FMX am creat un reper de design în segmentul construcţiilor. Acum, doar trei ani mai târziu, ridicăm ştacheta şi mai sus. Încă o dată, schimbăm regulile jocului.”

Exploraţi detaliile unui adevărat autocamion pentru construcţii aici

1
Design