Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 sau 8×6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
I-shift Volvo FMX
Ridicaţi o mână pentru tracţiunea integrală cu I-Shift

Până acum, dacă se efectu o comandă pentru un autocamion Volvo FMX cu o punte faţă motoare, era necesară alegerea între transmisia manuală şi cea automată Powertronic. Datorită celor mai recente modificări, I-Shift a devenit o opţiune pentru toate vehiculele cu punte motoare faţă.

Transmisia I-Shift modificată permite clienţilor să comande un camion 4×4, 6×6 sau 8×6 cu transmisia I-Shift automată de la Volvo. Cu ajutorul acestei transmisii, aceştia pot alege între schimbarea manuală sau automată a vitezelor în orice moment. Au fost necesare ajustări minore pentru a face transmisia inteligentă compatibilă cu punţile motoare faţă. Astrid Drewsen este managerul de produse responsabil pentru oferta extinsă care include lanţurile cinematice D11 şi D13.

Riscul de împotmolire

De ce este necesară

„Aceasta înseamnă că autocamionul Volvo FMX poate face faţă terenului dificil şi deluros cu confortul şi eficienţa celei mai populare transmisii din oferta noastră. Acest lucru este foarte important în condiţii dificile şi unde sunt necesare multe manevre. Aceasta permite transmisiei I-Shift să preia o parte din efort, în timp ce şoferul se relaxează În acelaşi timp, se asigură că aveţi cel mai mic consum de combustibil posibil”, explică Astrid Drewsed.

Cutie de viteze I-shift

Rapid şi lin

Deoarece I-Shift schimbă treptele de viteză repede şi lin, aceasta a devenit foarte populară printre şoferi. De asemenea, este suficient de inteligentă pentru a şti când să sară peste anumite trepte de viteză. Manevrabilitatea nu este singurul său beneficiu, schimbarea lină a treptelor solicită mai puţin lanţul cinematic şi anvelopele minimizând costurile de întreţinere.

Combinaţia ideală

„Puteţi opta oricând pentru utilizarea modului manual - poate atunci când doriţi să fiţi absolut sigur că rămâneţi în aceeaşi treaptă de viteză pe o porţiune de teren alunecos. Bineînţeles, pentru cele mai extreme condiţii, Powertronic şi schimbarea manuală sunt disponibile în continuare. Dar pentru lucrările de construcţii generale aceasta este transmisia ideală. Reprezintă combinaţia ideală pentru şofer şi operator”, spune Astrid Drewsen.

Program optim

Deoarece poate fi personalizată în funcţie de activitatea pentru care este utilizat camionul, I-Shift este ideală pentru lucrări de construcţii pe drumuri normale şi pe terenuri accidentate. Printre alte lucruri, programul de construcţii pentru I-Shift oferă moduri precum P+ pentru drumuri degradate. Aceasta asigură că schimbările treptelor de viteză sunt efectuate la turaţii mai mari ale motoarelor. De asemenea, opţiunile de construcţie pot fi combinate cu opţiuni pentru economia de combustibil. Prin urmare, funcţia I-See poate fi utilizată atunci când autocamionul se deplaseză pe drum.

Astrid Drewsen

Unde şi când?

„O punte 8×6 Volvo FMX cu transmisie I-Shift este perfectă pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor - sau orice altă situaţie în care este dificil de ajuns cu vehiculul pe şosea.”

Astrid Drewsen rezumă noul parteneriat dintre I-Shift şi punţile motoare faţă: „Acesta va fi apreciat oricând există riscul de împotmolire şi oricând lucraţi în mod constant cu ambreiajul şi cu maneta schimbătorului de viteze.”

Exploraţi I-Shift şi opţiunile de software aici

9
I-Shift