Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Nu vă faceţi griji. Cârligul de remorcare poate tracta cu 20 de tone mai mult

Noul Volvo FMX este construit pentru a rezista ritmului alert la care este supus în cadrul lucrărilor de construcţii. Acesta este suficient de puternic pentru a susţine 32 de tone cu cârligul său. Dacă loveşte o grămadă de piatră cubică sau chiar un perete din beton, autocamionul ar trebui să funcţioneze normal.

Persoana care a proiectat noua parte frontală are un caracter calm, un spirit viu şi, probabil, s-ar simţi în elementul său pe un teren de hochei pe gheaţă. Hans Bergqvist descrie eforturile depuse. „Ne-am concentrat asupra robusteţii şi mentenabilităţii. Au fost adăugate multe piese din oţel, dar creşterea greutăţii este minimă – poate cinci sau şase kilograme. Pe de altă parte, robusteţea a crescut de mai multe ori.”

Absoarbe energia ca un arc uriaş

Rectangular cu un scop precis

„Noua traversă de remorcare, noua bară de protecţie, noul scut de protecţie - totul a fost conectat la bara de protecţie faţă cu console foarte mari. Aceasta formează o construcţie similară unei cutii. Partea frontală devine incredibil de robustă, deoarece este o extensie a şasiului. Prin urmare, aceasta absoarbe energia unui impact la viteză redusă la fel ca un arc uriaş. De asemenea, aceasta elimină complet frecvenţa de vibraţie şi, odată cu aceasta, şocurile asociate”, spune Hans Bergqvist.

Traversa de remorcare este atât de solidă, încât vă puteţi urca pe aceasta pentru a ajunge la parbriz.
Traversă de remorcare Volvo FMX

Revine la forma iniţială

Unul dintre testele pentru măsurarea robusteţii construcţiei implică încercarea de a penetra partea frontală cu o presiune de până la 3 tone printr-un stâlp de oţel. Construcţia rectangulară se comportă ca un arc, revenind aproape complet la forma iniţială.

Un alt test implică un bloc din beton masiv. Impactul autocamionului cu acesta are loc la o viteză de aproximativ 5 km/h, generând o cantitate masivă de energie. Partea frontală din oţel se curbează uşor, dar îşi recapătă forma, în cea mai mare parte. Rezistenţa intrinsecă a părţii frontale a autocamionului şi o formă cauciucată de polipropilenă de pe bara de protecţie formează o combinaţie câştigătoare.

Traversă de remorcare

Mai mult oţel înseamnă disponibilitate mai mare

„Colţurile autocamionului sunt foarte expuse, astfel încât colţurile barei de protecţie sunt fabricate din oţel de înaltă calitate cu o grosime de trei milimetri.”, spune Hans Bergqvist. Farurile noi sunt mult mai sus deasupra barei de protecţie, acolo unde sunt mai puţin vulnerabile. Panourile caroseriei sunt separate şi nu suprapuse, astfel încât orice daune estetice sunt izolate.

Hans Bergqvist

„Iar dacă partea frontală suferă daune serioase, probabil că veţi putea înlocui piesa fără niciun ajutor, deoarece toate şuruburile sunt vizibile şi uşor accesibile. Suntem foarte siguri că aceasta va reprezenta o atracţie pentru clienţi, deoarece reduce efortul şi creşte disponibilitatea.”

Împinge şi trage 32 de tone

Traversa de remorcare este formată din-o singură piesă de fontă. „Dacă greutatea se sprijină pe punţi şi roţile se învârt, un excavator sau alt autocamion Volvo FMX vă poate pune imediat în mişcare. Iar faptul că traversa de tractare este expusă înseamnă că o puteţi utiliza ca pe o scară, pentru a vă urca pe partea frontală. Oriunde păşiţi veţi simţi rigiditatea, nimic nu se fa rupe sau fisura”, spune Hans Bergqvist. Bolţul de remorcare poate fi accesat cu ajutorul unui mâner care se deschide, atunci când este necesar.

Vedeţi detaliile părţii frontale şi ale dispozitivului de tractare

3
Robusteţe