Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Vederea lipsită de obstrucţii face parte din design

La punctele de lucru ale clienţilor, şoferii şi operatorii au remarcat modul în care eficienţa joacă un rol tot mai important. Volanul nou, tabloul de bord şi panoul de bord devin imediat teme de discuţie.

Prima impresie din cabină este una de confort şi funcţionalitate. Unii comentează modificările subtile aduse scaunului şoferului, în timp ce zonele de depozitare îmbunătăţite se află pe listele tuturor.

Este important ca interiorul să fie relaxant

Planificate pentru durabilitate

Louise Karlsson şi Malin Gabre sunt planificatori de produs. O încăpere inundată de lumina zilei este locul ideal pentru a discuta cu aceştia despre designul interior al cabinei noi. Ne aflăm într-o clădire în care au fost construite pentru prima dată autocamioane Volvo.

„Cel mai important este ca şoferii să aibă o vizibilitate bună şi să stea confortabil, pentru a munci bine”, spune Malin Gabre, înainte de a continua colegul său. „Acesta este motivul pentru care ne străduim să îmbunătăţim vizibilitatea şi accesibilitatea: comenzile pe care le utilizaţi permanent trebuie să fie uşor accesibile, atât pentru şoferii scunzi, cât şi pentru cei înalţi.” Deoarece cabina Volvo FMX are o poziţie joasă pe şasiu, urcarea şi coborârea din autocamion sunt relativ uşoare.

Vedeţi ceea ce trebuie să vedeţi

Informaţiile vitale apar pe panoul de bord, astfel încât şoferul să le poată vedea dintr-o privire, în timp ce comenzile utilizate mai rar se află mai departe. Ecranul cu informaţii secundare este integrat în noul panou de instrumente care, anterior, era de tip pop-up. Louise Karlsson explică motivul care a stat la baza unui design clar şi curat: „Este important ca elementele din cabină să inspire o stare de calm, astfel încât şoferul să se poată concentra la ceea ce se întâmplă afară. Şoferii care au condus autocamionul nou au confirmat că vizibilitatea este acum şi mai bună.”

Butonul potrivit la locul potrivit

Multe îmbunătăţiri tehnice provin de la autocamionul Volvo FH lansat recent. Comutatoarele flexibile permit şoferului să aleagă care dintre funcţii sunt cele mai apropiate de volan. „Puteţi să le rearanjaţi, dacă aveţi un mod special de a lucra şi pe care noi nu l-am prevăzut”, spune Malin Gabre.

Mediu de lucru Volvo FMX

În armonie cu volanul

Diverse funcţii au fost mutate de pe manete pe comenzile integrate în volan. Iată-le, grupate în mod logic, potrivit funcţiilor lor şi uşor accesibile degetelor. Louise Karlsson spune despre noul design că este benefic, de asemenea, pentru braţele obosite: „Acest volan nou are suficiente alternative de prindere, astfel încât şoferul va găsi întotdeauna o variantă confortabilă. Împreună cu direcţia dinamică Volvo care elimină efortul necesar virării, aceasta îmbunătăţeşte cu adevărat ergonomia pentru şofer.”

Louise Karlsson

Un loc de muncă mai bun

„Am studiat mult cabina prin prisma locului de muncă. Acesta este locul în care şoferii îşi petrec cea mai mare parte a timpului şi unde îşi păstrează toate lucrurile. Prin urmare, există un spaţiu de depozitare nou pentru documente lângă scaunul şoferului şi un compartiment mult îmbunătăţit în partea laterală a uşii. Acesta este spaţios, dar nu vă încurcă deloc la coborâre sau la urcare”, spune Malin Gabre.

Noua cabină are nenumărate detalii pentru a face viaţa mai uşoară. O tavă mai mare pe panoul de bord cu un suport pentru pix, un spaţiu pentru telefon şi o priză USB încastrată într-o nişă. „Oferim chiar şi un suport pliabil pentru sticle cu spaţiu suficient pentru o sticlă de plastic de 2 litri, dacă şoferului îi este sete”, adaugă Malin Gabre.

Pistol cu aer comprimat Volvo FMX

Spuneţi adio nisipului şi reziduurilor

O altă caracteristică nouă este pistonul cu aer comprimat de la scaun. Louise Karlsson explică utilitatea acestuia: „Este o modalitate simplă de a menţine comenzile şi panoul de bord curate, într-un mediu care conţine, adesea, foarte mult praf. Deoarece nu există praguri sau margini în cadrul portierei, puteţi îndepărta praful cu jetul de aer.”

Interiorul are o paletă coloristică mai închisă decât modelul FM similar. Aceasta este mai puţin sensibilă la murdărie şi pete. Este o culoare maro închis numită Raven.

Exploraţi detaliile interiorului cabinei
6
Mediu de lucru