Uštedite puno pravilnim izborom i pumpanjem pneumatika i centriranjem točkova

Volvo je izračunao koliko goriva može da se uštedi kada su odgovarajući pneumatici pravilno napumpani i montirani na pravilno centrirane točkove i osovine. Ove tri stavke zajedno mogu da smanje potrošnju goriva kamiona sa natovarenom prikolicom za značajnih 14%. Osim toga, većina prevoznika od toga može da ima koristi – prema nekim studijama, kod dva od tri kamiona u Evropi osovine i točkovi nisu pravilno centrirani.

every drop counts

PREŠLI SMO 1000 KM DA BISMO TO SAZNALI 
Dve nedelje su dva ista kamiona Volvo FH konfiguracije 4x2, sa 13-litarskim Euro 5 motorima snage 500 KS, vukla troosovinske prikolice i koristan teret od 40 tona na probnim stazama u Švedskoj. Kod jednog su točkovi i pneumatici bili podešeni optimalno, a kod drugog nepravilno. Kamioni su prešli 1000 km, a vrhunska kontrolna oprema nam je obezbedila podatke.

Izborom odgovarajućih pneumatika potrošnja goriva može da se smanji za 11%. Pravilnim centriranjem osovina i točkova može da se smanji za dodatnih 2,5%. Pumpanjem pneumatika na odgovarajući pritisak potrošnja se smanjuje za još 1%, što znači da ukupno može da se uštedi 14% goriva. Ovi podaci ne iznenađuju s obzirom na to da vozilo trećinu goriva troši zbog pneumatika.
every drop counts

ŠTO JE MANJA POTROŠNJA GORIVA, MANJI JE UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU

Ako se optimalnim podešavanjem pneumatika uštedi samo 1% goriva, emisija ugljenika se smanjuje za 1%. Stoga, optimalno podešeni pneumatici smanjuju trošak za gorivo, kao i uticaj ugljenika na životnu sredinu.

PODEŠAVANJE TOČKOVA I PNEUMATIKA RADI EKONOMIČNE POTROŠNJE
Više od hiljadu Volvo radionica širom sveta koristi ova nova saznanja i priprema se da poboljša učinak prevoznika. Taj proces podrazumeva i razgovor sa kupcima o tome kako bolje da podese pneumatike, što je podjednako važno jer se, usled lošeg centriranja točkova i osovina, protektori pneumatika neravnomerno habaju. Samo tako možete da povećate svakodnevnu ekonomičnost.

“Proizvodnja ekonomičnih motora nije dovoljna – tražimo načine da smanjimo potrošnju goriva tokom celog radnog veka kamiona tako što se interesujemo kako radi i nakon isporuke kupcu. Ovaj test nam pruža pouzdane podatke o tome koliko goriva može da se uštedi; kupce ćemo obavestiti o rezultatima, što će im pomoći da maksimalno uštede gorivo.’’
Arne-Helge Andreassen, odeljenje za postprodaju i maloprodaju firme Volvo Trucks