Volvo FE Hybrid

Briga o životnoj sredini nikada nije bila isplativija

Shvatamo da Volvo Trucks delimično uzrokuje ekološke probleme. Međutim, verujemo i da doprinosi njihovom rešavanju. Volvo FE Hybrid je jedan od naših odgovora na globalno zagrevanje. Tehnikom paralelnog hibridnog pogona efikasno se štedi gorivo, a emisija ugljen-dioksida može da se smanji do 30%. Bolje i za životnu sredinu i za vaš novčanik.


Informacije i vrednosti

300.000 km
20 l/100 km
Euro 5
Sertifikovano gorivo B0

Priručnik za rastavljanje Da
Označavanje plastike i gume Da
Materijali
Proizvodnja:
– Energija (MWh)
– Voda (m3)
– Opasan otpad (kg)

62
211
432
Efekat staklene bašte tokom radnog veka (ekvivalent ugljen-dioksida) 201
Procena radnog veka Da
Sertifikat ISO 14001 (proizvodnja, razvoj itd.) Da


Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Tražimo održivo rešenje tokom čitavog radnog veka kamiona – od montaže na liniji do recikliranja. U 2007. Volvo Trucks je bio prvi proizvođač kamiona u svetu koji je predstavio pogon bez emisije ugljen-dioksida. Danas imamo nekoliko pogona bez emisije ugljen-dioksida i u svima nastojimo da koristimo obnovljive izvore energije kao što su sunce, vetar, voda i biomasa, a ne fosilna goriva. To znači da je vaš Volvo FE Hybrid napravljen skoro bez ikakve emisije ugljen-dioksida u životnu sredinu.

Pažljiva vožnja je najvažnija

Pažljiva vožnja je najvažnija

Kada je reč o smanjenju emisije, skoro 90% ekološkog uticaja kamion izvrši tokom korišćenja. To je surova istina. Dobro je što vam Volvo Trucks sada nudi mnogo rešenja za smanjenje tog uticaja. Pošto se većina rešenja tiče uštede goriva, pomoću njih štedite i novac. Potražite dodatne informacije od lokalnog zastupnika. Potražite dodatne informacije o ekonomičnijem korišćenju novog Volvo FH kamiona od lokalnog zastupnika.

Volvo Trucks ide napred

Volvo Trucks ide napred

Moguće je reciklirati 90% Volvo FE Hybrid kamiona. Zato što Volvo Trucks označava sve delove kako bi olakšao njihovu identifikaciju i rastavljanje. Osim toga, da bi obezbedio recikliranje i ponovno korišćenje Volvo FE Hybrid kamiona (uključujući akumulatore za hibridni pogon), Volvo Trucks obnavlja korišćene delove, isporučuje priručnike za rastavljanje, koristi pogone za rastavljanje i zasniva partnerske odnose u vezi sa njihovim sakupljanjem.


Izračunajte svoj ekološki otisak

Izračunajte svoj ekološki otisak

Internet aplikacija firme Volvo Trucks pod nazivom „Kalkulator ekološkog otiska“ sadrži mnogo informacija o faktorima koji utiču na životnu sredinu tokom čitavog radnog veka Volvo FE Hybrid kamiona. Takođe vam omogućava da saznate u kojoj meri neki vaš kamion ili vozni park utiče na životnu sredinu i da uporedite rezultate sa drugim kamionima.