Volvo FM MethaneDiesel

Ekonomična potrošnja goriva je najbitnija

Energetska efikasnost Volvo FM MethaneDiesel kamiona najviše utiče na vaš ekološki otisak. Srećom, ako pri kupovini novog kamiona odaberete Volvo FM MethaneDiesel, već ćete postići bolju energetsku efikasnost.


Tečni gas povećava domet kamiona

Tečni gas povećava domet kamiona

Motor za Volvo FM MethaneDiesel ima specijalan rezervoar za tečni gas, što znači da se više gasa može skladištiti nego kada se gas komprimuje. Zato Volvo FM MethaneDiesel ima znatno veći domet od standardnih kamiona na gas, što omogućava jeftin i održiv dugolinijski transport.

Inteligentniji i efikasniji motor

Inteligentniji i efikasniji motor

U slučaju da nema gasa, Volvo FM MethaneDiesel koristi dizel gorivo. Korišćenjem dizel motora umesto Oto motora kod kojih se smeša pali pomoću svećica i koji se standardno koriste kod kamiona na gas, povećali smo energetsku efikasnost za 30% do 40%. U poređenju sa Oto motorima, potrošnja goriva je manja za oko 25%.

Potrošnja goriva je najbitnija

Pazite šta sipate

Pravilan izbor goriva prilikom dopunjavanja rezervoara jedan je od načina za minimalnu emisiju ugljen-dioksida. Na desnom dijagramu prikazano je kako različite smeše goriva za Volvo FM MethaneDiesel utiču na izduvne gasove.