Volvo FM MethaneDiesel

Jedinstven kamion na gas

Shvatamo da Volvo Trucks delimično uzrokuje ekološke probleme. Međutim, verujemo i da doprinosi njihovom rešavanju. Volvo FM MethaneDiesel je jedan od naših kamiona sa izraženim ekološkim profilom. U poređenju sa standardnim vozilima na gas, energetski je efikasniji za 30% do 40% i troši oko 25% goriva manje.


Informacije i vrednosti

300.000 km
34 l/100 km
Euro 5
Sertifikovano gorivo B0 % LNG

Priručnik za rastavljanje Da
Označavanje plastike i gume Da
Materijali
Proizvodnja:
– Energija (MWh)
– Voda (m3)
– Opasan otpad (kg)

108
328
146
Efekat staklene bašte tokom radnog veka (ekvivalent ugljen-dioksida) 266
Procena radnog veka Da
Sertifikat ISO 14001 (proizvodnja, razvoj itd.) Da


Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Tražimo održivo rešenje tokom čitavog radnog veka kamiona – od montaže na liniji do recikliranja. U 2007. Volvo Trucks je bio prvi proizvođač kamiona u svetu koji je predstavio pogon bez emisije ugljen-dioksida. Danas imamo nekoliko pogona bez emisije ugljen-dioksida i u svima nastojimo da koristimo obnovljive izvore energije kao što su sunce, vetar, voda i biomasa, a ne fosilna goriva. To znači da je vaš Volvo FM MethaneDiesel napravljen skoro bez ikakve emisije ugljen-dioksida u životnu sredinu.

Pažljiva vožnja je najvažnija

Pažljiva vožnja je najvažnija

Kada je reč o smanjenju emisije, skoro 90% ekološkog uticaja kamion izvrši tokom korišćenja. To je surova istina. Dobro je što vam Volvo Trucks sada nudi mnogo rešenja za smanjenje tog uticaja. Pošto se većina rešenja tiče uštede goriva, pomoću njih štedite i novac. Potražite dodatne informacije od lokalnog zastupnika.

Moguće je reciklirati 90% Volvo FM MethaneDiesel kamiona

Volvo Trucks ide napred

Moguće je reciklirati 90% Volvo FM MethaneDiesel kamiona. Zato što Volvo Trucks označava sve delove kako bi olakšao njihovu identifikaciju i rastavljanje. Osim toga, da bi obezbedio recikliranje i ponovno korišćenje Volvo FM MethaneDiesel kamiona, Volvo Trucks obnavlja korišćene delove, isporučuje priručnike za rastavljanje i koristi pogone za rastavljanje.


Izračunajte svoj ekološki otisak

Izračunajte svoj ekološki otisak

Internet aplikacija firme Volvo Trucks pod nazivom „Kalkulator ekološkog otiska“ sadrži mnogo informacija o faktorima koji utiču na životnu sredinu tokom čitavog radnog veka Volvo FM MethaneDiesel kamiona. Takođe vam omogućava da saznate u kojoj meri neki vaš kamion ili vozni park utiče na životnu sredinu i da uporedite rezultate sa drugim kamionima.