Pogonska grupa za Volvo FMX

Pogonska grupa za sve namene.

Dve veličine motora, osam različitih snaga i obrtnih momenata. Svi ispunjavaju zahteve Euro 6 standarda. Volvo motori su poznati po izdržljivosti i ekonomičnoj potrošnji goriva. Odaberite svoj.

Tri tipa menjača i širok asortiman provereno izdržljivih i pouzdanih Volvo pogonskih osovina vam omogućavaju da uvek pronađete pogodno rešenje za svoj transportni zadatak.


Motori za Volvo FMX

Motori

  • D11K (330, 370, 410 ili 450 KS)
  • D13K (420, 460, 500 ili 540 KS)

Menjači

  • I-Shift (3 modela)
  • Ručni (7 modela)
  • Powertronic (2 modela)

Pogonske osovine

  • Jednostruka redukcija (ukupna težina vučnog voza: 44–70 tona)
  • Redukcija u glavčinama (ukupna težina vučnog voza: 65–120 tona)

Pogledajte kompletne specifikacije pogonskih grupa

Euro 6 motori za kamion Volvo FMX

Snažni, a ekonomični motori.

Euro 6 propis je ogroman korak ka čistijem transportu. Istovremeno je izazov jer motor treba da zadovolji zahteve ne ugrožavajući performanse i potrošnju goriva. To je moguće zato što je Volvo lider u tehnologiji dizel motora.

Saznajte više o motorima

Menjači na kamionu Volvo FMX

Menjači za sve namene.

Od svih Volvo inovacija malo je njih koje su toliko cenjene kao I-Shift menjač. Međutim, kada je reč o građevinskom transportu, bitno je ponuditi širok asortiman različitih menjača. Zadaci i uslovi vožnje mogu biti različiti, od brzog transporta peska do transporta teškog tereta po strmim gradilištima. Zato Volvo nudi i 14-brzinski ručni menjač sa udvostručavanjem broja stepeni prenosa i promenom opsega za ukupnu težinu vučnog voza do 100 tona. Ponudu dopunjuje Powertronic, potpuno automatski menjač bez prekida toka snage, sa pretvaračem obrtnog momenta i hladnjakom ulja.

Saznajte više o I-Shift menjaču

Pročitajte članak sa Astrid Drevsen o proširivanju ponude za I-Shift