Prednji deo kamiona Volvo FMX

Kako branik utiče na vašu radnu efikasnost?

Na uskim, mračnim deonicama u rudniku ili na šljunkari lako možete da udarite u nešto i oštetite kamion. Zato prednja svetla moraju da budu zaštićena. Ništa ne sme da ošteti karter. Branici moraju da izdrže teške uslove. Međutim, ako se nešto desi, ne treba da dovozite kamion u radionicu. Samo nastavite sa radom kao da se ništa nije desilo. Zato što je radna efikasnost najbitnija.

  Pročitajte ekskluzivnu reportažu o unapređenju robustnosti

Glavni dizajner spoljnog izgleda kompanije Volvo otkriva razloge zbog kojih kamion ovako izgleda


The sturdy bumper

Čvrsti branik.

Čelični branik ima tri dela i vidljive priključke koji se lako skidaju. To olakšava zamenu oštećenog dela. Neće biti strašno ako naletite na gomilu otpada. Možda nećete ni primetiti neko oštećenje na braniku. Čelični branik je prekriven debelom polipropilenskom oblogom koja se vraća u prvobitni oblik u slučaju oštećenja.

Prednja zaštita od podletanja na kamionu Volvo FMX

Prednja zaštita od podletanja.

Kompletan donji prednji kraj ima sandučastu konstrukciju. Svi delovi međusobno deluju jedni na druge, pa je konstrukcija vrlo robustna, ali i elastična pri sudaru sa automobilom. Mi u firmi Volvo namučili smo ovaj kamion tokom testiranja više nego što ćete vi ikada biti u stanju. I sada smo ubeđeni da je ovo najrobustniji prednji kraj u svojoj klasi.

Zaštitna ploča motora na kamionu Volvo FMX

Zaštitna ploča motora.

Ova zaštitna ploča ispod motora zaista ima odgovarajući naziv. Debela je 3 mm i ne štiti samo karter motora, već i creva i hladnjak. Zaštićeno je sve ono što je osetljivo pri terenskoj vožnji, čak i kada idete unazad.

Zaštitna ploča motora ima još jednu prednost: ako vozite u vrlo prašnjavim uslovima, ploča smanjuje vrtloženje prašine ispod kamiona.