Izduvni gasovi kamiona

Izduvni gasovi kamiona

Za svetlu budućnost
Najveći uticaj kamiona na životnu sredinu odnosi se na emisiju izduvnih gasova. Upravo zato ne pristajemo na kompromise kad se radi o istraživanju i razvoju za smanjenje emisija i o našoj vodećoj ulozi u tehnologiji za zaštitu životnog okruženja.

Efikasna naknadna obrada izduvnih gasova
Dizel motori su energetski veoma efikasni. Tokom sagorevanja, temperatura doseže visoke nivoe, a višak vazduha osigurava gotovo potpuno sagorevanje. Nivo ugljovodonika i ugljen-monoksida u izduvnim gasovima nizak je u poređenju sa benzinskim (OTO) motorima.

S druge strane, dizel motori proizvode više azotnih oksida i čestica od OTO motora. Praćenjem procesa sagorevanja, moguća je regulacija ravnoteže između količine ugljovodonika/ugljen-monoksida i azotnih oksida.

Kvalitet goriva
Dizelsko gorivo ima veću energetsku vrednost od benzina, ali sadrži veće količine sumpora i aromatičnih ugljovodonika. Trenutno, gorivo sa malim procentom sumpora može da se nađe npr. u Švedskoj, Finskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Načini prečišćavanja
Postoji nekoliko načina za smanjenje izduvnih gasova. Filteri i hvatači čestica smanjuju količinu ispuštenih čestica, dok katalizatori učinkovito spaljuju izduvne gasove u kontrolisanim uslovima.
 
Komplet filtera za čestice dizelskog goriva može se naknadno ugraditi na kamione sa standardom Euro 2 i Euro 3, što omogućava njihovu vožnju u osetljivom okruženju.
 
On efikasno smanjuje materije opasne po zdravlje - ugljen monoksid, ugljovodonik i čestice čađi u izduvnim gasovima. Zatvoreni filter smanjuje emisije koje utiču na zdravlje za 80-95%, ne smanjujući pri tome snagu motora.

Tu su takođe nove tehnologije motora koje zadovoljavaju stroge zakone. Recirkulacija izduvnih gasova (EGR) danas se na nekim tržištima koristi paralelno sa selektivnom katalitičkom redukcijom (SCR).