Bezbedne kabine

Bezbedne kabine

Soba sa pogledom
Kabine kamiona Volvo su projektovane tako da povećavaju preglednost u svim pravcima. One se odlikuju velikim staklima, snažnim prednjim brisačima i velikim retrovizorima tako da vi kontrolišete svakom situacijom.

Sem toga, pomoću efikasnih prednjih farova u kojima se nalaze ksenonske sijalice (HID) obezbeđujemo vam osvetljenje koje podseća na dnevno svetlo i koje više prija vašim očima. Takođe, ksenonske (HID) sijalice traju duže od običnih sijalica za prednje farove.

Da biste videli šta se dešava iza kamiona, može vam biti dostupna i kamera na zadnjem delu kamiona sa integrisanim ekranom.


Automatski sistem za klimatizaciju
Istraživanja pokazuju da su u uslovima previsokih temperatura vozači skloni greškama i pogrešnim procenama situacija. Zbog toga smo, za potrebe svojih kamiona, razvili jedinstveni sistem za klimatizaciju sa elektronskom regulacijom.

Sistem ECC je vrlo napredan sistem koji prati temperaturu u kabini i spoljašnju temperaturu, temperaturu isparivača, brzinu kretanja vozila, broj obrtaja motora u minuti i nekoliko drugih parametara.

Uživajte u tišini
Prevelika količina zvuka izaziva napetost. A napetost je faktor koji je prisutan u većem broju saobraćajnih udesa. Zato je firma Volvo razvila niz karakteristika koje smanjuju buku, među kojima su sledeće:

  • Debeo sloj izolacionog materijala za regulaciju buke motora postavljen je ispod kabine
  • Aerodinamički oblik kabine i retrovizora smanjuje aerodinamičku buku
  • Kod novih vozila Volvo FH/FM, novi oblik izduvnog lonca smanjuje kratkotalasne zvuke koji stvaraju buku koja zamara vozača
  • Debeo izolacioni materijal oko čitave kabine sprečava prodiranje zvukova okolnog saobraćaja

 

Bez neželjenih posetilaca
Vozač je najvredniji kapital svake transportne firme. Sa Volvo sistemom za zaštitu od krađe, možete jednostavno zaključati kamion i uključiti alarm. Bezbedni ste jer je sirena od 105 dB (A) više nego dovoljno jaka da otera najodlučnijeg potencijalnog lopova.