Približava se nešto jedinstveno.

Mi u firmi Volvo Trucks verujemo da svaki član porodice ima nešto sebi svojstveno. U tom smislu, kabina Volvo FE kamiona se po spoljašnjem izgledu izdvaja iz mase. To je vozilo koje vam uliva samopouzdanje, a njegov uravnoteženi i uglađeni prednji kraj definiše ga kao najkvalitetnije vozilo u klasi.  


Novi Volvo FE simbol

Budite ponosni što vozite Volvo.

Novi dizajn daje Volvo FE kamionu jedinstven karakter i potpuno savremen izgled, uz još optimalniju funkcionalnost. Patentirana LED svetla u obliku slova V jedna su od najuočljivijih karakteristika. Prednja maska hladnjaka sa mrežom u obliku saća povećava protok vazduha i poboljšava hlađenje motora i postupak naknadne obrade. Prestižni Volvo simbol se nalazi visoko na prednjem kraju vozila, bliže vozaču. Volvo FE – sve u svemu, kamion na dobrom glasu.


Ojačana kabina

Robustna, bezbedna spoljašnjost.

Kao što ste mogli da očekujete, Volvo FE je zadovoljio najstrože testove da bi pokazao da je najbezbednije vozilo u klasi. Garantovano zadovoljava najstrože standarde za zaštitu na putu, što smo dokazali tako što smo ga testirali prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstroži test bezbednosti na svetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri raznim udesima.


Aerodinamički dizajn

Aerodinamički dizajn.

Kabina Volvo FE kamiona spolja je aerodinamički dizajnirana i blago zaobljena u cilju smanjenja otpora vazduha. Osim što štedi gorivo, poboljšava vozne karakteristike kamiona.

Pročitajte više o dizajnu kamiona Volvo FE


Zaštita od podletanja na kamionu Volvo FE

Zaštita od podletanja spasava živote.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo da proizvodi prednju zaštitu od podletanja mnogo pre nego što je postala obavezna. Prednja i zadnja zaštita od podletanja su razvijene da bi učesnici u saobraćaju bili maksimalno bezbedni i one sprečavaju da se manja vozila zaglave ispod kamiona u slučaju sudara.

Galerija slika spoljašnjeg izgleda