Novi Volvo FH

Kamion koji vas vodi napred

Mi u firmi Volvo Trucks shvatamo da Volvo delimično uzrokuje ekološke probleme. Međutim, verujemo i da doprinosi njihovom rešavanju. Od ranih 1990-ih, zaštita životne sredine je jedna od naše tri osnovne vrednosti. Kada kupujete Volvo FH, kupujete naše rešenje održivo tokom čitavog radnog veka kamiona – od montaže na liniji do recikliranja najsitnijih delova.Informacije i vrednosti

1.000.000 km,
31 l/100 km, sertifikovano gorivo
Euro 5
Sertifikovano gorivo B0

Priručnik za rastavljanje Da
Označavanje plastike i gume Da
Materijali Gvožđe (kovano) 192 kg, reciklaža materijala do 70%
Proizvodnja:
– Energija (MWh)
– Voda (m3)
– Opasan otpad (kg)

76
179
213
Efekat staklene bašte tokom radnog veka (ekvivalent ugljen-dioksida) 957
Procena radnog veka Da
Sertifikat ISO 14001 (proizvodnja, razvoj itd.) Da
Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Napravljen u pogonu bez emisije ugljen-dioksida

Vaš Volvo FH je napravljen skoro bez ikakve emisije ugljen-dioksida u životnu sredinu. Kako to smemo da tvrdimo? Pa, pre pet godina, Volvo Trucks je bio prvi proizvođač kamiona u svetu koji je predstavio pogon bez emisije ugljen-dioksida. Danas imamo nekoliko pogona bez emisije ugljen-dioksida. Takođe, svi pogoni nastoje da koriste obnovljive izvore energije kao što su sunce, vetar, voda i biomasa, a ne stara fosilna goriva. Sve u svemu, Volvo Trucks se stara o tome da proizvodnja kamiona bude ekološka u što većoj meri od samog početka.

Pažljiva vožnja je najvažnija

Pažljiva vožnja je najvažnija

Kada je reč o smanjenju emisije, skoro 90% ekološkog uticaja kamion sa dizel motorom izvrši tokom radnog veka. To je surova istina. Dobro je što vam Volvo Trucks sada nudi mnogo rešenja za smanjenje tog uticaja. Pošto se većina rešenja tiče uštede goriva, pomoću njih štedite i novac. Potražite dodatne informacije o ekonomičnijem korišćenju Volvo FH kamiona od lokalnog zastupnika.

Moguće je reciklirati 90% novog Volvo FH kamiona

Volvo Trucks ide napred

Moguće je reciklirati 90% Volvo FH kamiona. Zato što Volvo Trucks označava sve delove kako bi olakšao njihovu identifikaciju i rastavljanje. Osim toga, da bi obezbedio recikliranje i ponovno korišćenje Volvo FH kamiona, Volvo Trucks obnavlja korišćene delove, isporučuje priručnike za rastavljanje i koristi pogone za rastavljanje.Izračunajte svoj ekološki otisak

Izračunajte svoj ekološki otisak

 

Internet aplikacija firme Volvo Trucks pod nazivom „Kalkulator ekološkog otiska“ sadrži mnogo informacija o faktorima koji utiču na životnu sredinu tokom čitavog radnog veka  Volvo FH kamiona. Takođe vam omogućava da saznate u kojoj meri neki vaš kamion ili vozni park utiče na životnu sredinu i da uporedite rezultate sa drugim kamionima.