I-Shift sa dvostrukim kvačilom – lako i dinamičko ubrzavanje.

Trkački svet nas je inspirisao da napravimo novi menjač sa karakteristikama dosad neviđenim u kamionskoj industriji – I-Shift sa dvostrukim kvačilom. Dvostruko kvačilo će vam omogućiti da menjate stepene prenosa bez prekida toka obrtnog momenta i snage. I to bez ugrožavanja potrošnje goriva. Kada vaši transportni zadaci zahtevaju vrhunske performanse i čestu promenu stepena prenosa, I-Shift sa dvostrukim kvačilom vam pruža nenadmašnu udobnost u vožnji.


I-Shift dual clutch unit

Koje vam prednosti nudi I-Shift sa dvostrukim kvačilom? 

Kontinualan tok snage bez prekida obrtnog momenta i lako, dinamičko ubrzavanje – ovo su glavne prednosti pri vožnji kamiona koji ima I-Shift sa dvostrukim kvačilom. Stepene prenosa menjate bez prekida toka snage pa se vozite još udobnije i opuštenije.

Osim toga, brzo ubrzavate pa lakše pratite tempo saobraćaja. I-Shift sa dvostrukim kvačilom je idealan izbor za zahtevne vrste primene.

I-Shift sa dvostrukim kvačilom može da se poruči sa D13K motorima od 460, 500 i 540 KS.

Istražite dodatne prednosti I-Shift menjača sa dvostrukim kvačilom ovde.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Nov, ali dobro proveren. 

Klizava uzbrdica? Nikakav problem. I-Shift sa dvostrukim kvačilom lako i brzo menja stepene prenosa pa je rizik od zaglavljivanja ili gubitka vuče minimalan.

Da, I-Shift sa dvostrukim kvačilom je potpuno nov. Ipak, dobro je testiran i proveren. Od 2009. smo testirali ovaj menjač svakodnevno, prešavši na milione kilometara.

Inovativna arhitektura ove platforme omogućava da se na I-Shift sa dvostrukim kvačilom instaliraju trenutne opcije za I-Shift kao što su izvod snage i retarder.I-Shift Dual Clutch front

Način rada. 

Dva suva kvačila se nalaze u prednjem delu menjača. U normalnim uslovima jedno kvačilo radi na praznom hodu, dok je drugo uključeno. Kvačila i promenu stepena prenosa kontroliše pneumatski sistem sličan onom kod dobro poznatog I-Shift menjača.

U suštini, menjač sa dvostrukim kvačilom može unapred da izabere sledeći stepen prenosa dok koristi trenutni. Pri promeni stepena prenosa, otpušta se trenutno uključeno kvačilo i istovremeno uključuje kvačilo koje je prethodno radilo na praznom hodu. Znači da se stepen prenosa menja bez ikakvog prekida toka snage.

Dva ulazna vratila, zupčanici i selektorski elementi inteligentno su raspoređeni, što omogućava istovremeno biranje dva stepena prenosa.


I-Shift sa dvostrukim kvačilom

Tip Najviši stepen prenosa Obrtni moment motora (Nm) Ukupna težina vučnog voza (tone)
SPO2812 Štedni 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Long Haul & Fuel Economy
Sadrži inteligentne funkcije koje umanjuju potrošnju goriva. Ovaj programski paket je posebno pogodan za dugolinijske transporte.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Long Haul & Fuel Economy with I-See
Paket „Long Haul & Fuel Economy“ sa dodatkom funkcija I-See i I-Cruise, u cilju još veće uštede goriva.


Pogledajte sadržaj kompletnog paketa