„Kao da vozite automobil“

Dve revolucionarne funkcije poboljšavaju ponašanje kamiona na putu. Nezavisno oslanjanje i upravljač sa ozubljenom letvom i pužnim zupčanikom daju kamionu Volvo FH kvalitet koji je prethodno bio moguć samo kod putničkih automobila.

Kamion na uskom i neravnom putu može teško da zadrži putanju. „Automobil na istom putu se često bolje ponaša. Vozač sedi mnogo niže i oseća se sigurnije“, kaže Niklas Frejd, stručnjak za dinamiku vozila firme Volvo. Automobil ima još jednu prednost – nezavisno oslanjanje. Svaki točak automobila ima svoju osovinu i kotrlja se nezavisno od ostalih.
 
„Na kamionu svaki par točkova ima zajedničku osovinu. Znači da jedan točak u velikoj meri utiče na kretanje drugog“, objašnjava Niklas Frejd. Novi Volvo FH delimično ispravlja tu nepravdu. Ako se odlučite za novo Volvo nezavisno prednje oslanjanje (IFS), ponašanje kamiona na putu biće znatno kvalitetnije od svih drugih teških vozila.
 
„Za volanom svih novih kamiona Volvo FH osećate se kao da vozite automobil. Međutim, IFS ide korak dalje. Kamion se manje zanosi u krivinama i kreće se pravolinijski na pravim deonicama, čak i kada je put neravan“, kaže Niklas Frejd.

„IFS smanjuje zanošenje kamiona u krivinama“

Još preciznije ponašanje na putu

IFS je preduslov za drugu revolucionarnu funkciju u oblasti teških kamiona – upravljač sa ozubljenom letvom i pužnim zupčanikom. Ova dominantna tehnologija u automobilskoj industriji poboljšava kontrolu upravljanja i prianjanja. Kada okrenete volan na vozilu koje ima upravljač sa ozubljenom letvom i pužnim zupčanikom, točkovi odmah reaguju. „Razlika između vožnje kamiona i automobila nikada nije bila manja“, kaže Stefan Akselson, rukovodilac grupe u firmi Volvo koja je doterala nove kvalitetne funkcije u vezi sa ponašanjem na putu. Nešto što se često zanemaruje kada se govori o ponašanju vozila na putu jeste uticaj ovog faktora na efikasnost vozača i održivost firme. „Dobro ponašanje vozila na putu olakšava vožnju. Tako vozač ostaje na oprezu i vozi bezbedno“, kaže Stefan Akselson. „Osim toga, vozač koji stigne na vreme bolje predstavlja firmu prilikom isporuke kod kupca.“
IFS smanjuje zanošenje kamiona u krivinama

Svaki novi Volvo FH ima veću stabilnost i preciznije ponašanje na putu

Veću stabilnost u pogledu naginjanja kabine i dobro balansirano prigušivanje kako za kabinu, tako i za šasiju. Ovo su glavni faktori koji donose poboljšanje stabilnosti u pogledu naginjanja od 50 procenata kod svih kabina novog kamiona FH.
 
„Primer za to su opruge za oslanjanje zadnjeg dela kabine. Razmaknute su za 25 cm, čime se znatno povećava stabilnost kabine u pogledu naginjanja“, kaže Stefan Akselson. Veća stabilnost kabine u kombinaciji sa novom geometrijom i bolja konstrukcija prednjeg i zadnjeg oslanjanja takođe povećavaju stabilnost novog kamiona po pravcu.
 
Sve ovo pruža vozaču veću preciznost i kontrolu, što kretanje po putu čini bezbednijim i manje zamornim. „Svi koji su bili angažovani oko razvoja novih karakteristika ponašanja na putu s pravom su ponosni na ovaj rezultat“, kažu Niklas Frejd i Stefan Akselson.
2
Ponašanje na putu