Ne razumete? Pritisnite ovo dugme.

Sada širom Evrope možete odmah da dobijete pomoć na svom jeziku. Standardna na modelu Volvo FH, ova inteligentna nova tehnologija povećava sigurnost vozača i smanjuje zastoje u radu transportera. Ako nešto krene pogrešnim tokom, samo pritisnite dugme: pomoć je uvek u blizini.

Svakom kamionu mogu da se dese nezgode kao što su kvar, bušenje pneumatika ili lom vetrobranskog stakla. Ali, ako je u pitanju Volvo, nikada niste sami. Pomoć sada stiže brže nego pre.

„Ne vredi poricati – kvarovi se ne mogu u potpunosti izbeći. Ono što mi možemo da uradimo je da što lakše pružimo pomoć kada zatreba. Volvo Action Service On Call samo tome služi. Pritisnite VAS dugme i služba za pomoć će ubrzo krenuti na put“, kaže Kristijan Gustavson, rukovodilac za servisne usluge firme Volvo Trucks.

„Služba za pozive odmah zna vašu tačnu lokaciju“

Pomoć na maternjem jeziku

Kada vozač pritisne dugme, poziv se automatski prosleđuje službi za pozive u okviru Volvo Action Service, koja vozača povezuje sa operaterom koji govori njegovim jezikom. Operater odmah dobija informacije o kamionu koji ga poziva i o tome gde se nalazi.

Vozač može tačno da objasni šta mu se desilo. Šifre grešaka zabeležene u kamionu i ovo objašnjenje pomažu radionici da se odmah upozna sa problemom. Zastoji su skupi – radna efikasnost je vrlo bitna za rentabilnost.

„Pošto VAS služba za pozive odmah dobija tačne informacije, vozilo često može da se osposobi za rad mnogo ranije nego što se mislilo. Vozača takođe dodatno smiruje to što treba samo da pritisne dugme da bi pozvao pomoć“, kaže Kristijan Gustavson.


Volvo Action Service On Call – brza pomoć kada vam je najpotrebnija.
Volvo Action Service On Call

Zastoj kraći za osam minuta

„Velika prednost je u tome što služba za pozive odmah zna tačnu lokaciju kamiona. Vozaču prosečno treba osam minuta da objasni gde se kamion nalazi. Vreme je dragoceno u slučaju kvara. Kada vozač pritisne VAS dugme, za to je potrebna sekunda jer je ugrađen GPS“, kaže Kristijan Gustavson.

Ovo dugme uliva sigurnost i u drugim situacijama. Volvo Action Service može da pomogne vozaču kome je pozlilo ili koji mora brzo da stigne kući zbog hitne porodične situacije. Može da mu pomogne čak i oko iznajmljivanja drugog vozila ili prikolice dok traje popravka.

Volvo Action Service radi 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Mrežu čini preko 1100 radionica u Evropi. Ne morate mnogo dugo da čekate na pomoć, bez obzira na lokaciju ili doba dana. Svako ko vozi novi Volvo FH može da pozove Volvo Action Service.
8
Sigurnost