Šasija za Volvo FL

Šasija idealno usklađena sa vašim potrebama

Šasija novog Volvo FL kamiona je konstruisana samo sa jednim ciljem: da bude fleksibilna. Sada je fleksibilnija više nego ikada pre. Kamion može da ima težinu od 10 do 18 tona, pogon 4×2 ili 4×4 i širok asortiman dodatnih specifikacija, što znači da je pripremljen za život u gradskoj sredini – bez obzira na to koji zadatak obavlja.

Približne visine šasija

  • Low: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
  • XX-High: 1175 mm
Osovinski razmaci
  • 3,250–6,800 mm

Pogledajte kompletne specifikacije šasije

 


Asortiman Volvo FL kamiona

Od 10 tona i naviše

Ponuda šasija za Volvo FL je sada proširena da bi bile obuhvaćene lake varijante vozila ukupne težine od 10 do 12 tona. U ponudi je širok asortiman kombinacija modela od 10 do 18 tona.

Pogledajte kompletne specifikacije šasija

Volvo FL 4×4

U ponudi pogon na četiri točka

Da li su vaši zadaci takvi da morate da napuštate savršene gradske ulice? Odaberite potpuno novi Volvo FL 4×4. Ima potrebnu vuču i razmak od podloge za lako kretanje u teškim uslovima. Idealan kao uslužni kamion ili vozilo specijalne namene za komunalne usluge.

Saznajte više o kamionu Volvo FL 4×4


Prilagođena šasija kamiona Volvo FL

Namenska ili standardna šasija.

Šasija Volvo FL kamiona može da se poruči sa standardnim rasporedom elemenata ili adaptirana prema vašim potrebama. Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji (VBI sistem) skraćuju radno vreme isporučiocima nadgradnji, pa u najkraćem mogućem roku dobijate savršen kamion sa savršenom nadgradnjom, prilagođen vašim poslovnim potrebama.


Oblik šasije kamiona Volvo FL, pogled odozgo

Lako postavljanje nadgradnje.

Da bi posao isporučioca nadgradnje bio lakši, na okvir šasije mogu da se montiraju nosači za isporučioce nadgradnji. Kombinacije nosača mogu da se specificiraju tako da odgovaraju svim potrebnim zahtevima i nadgradnjama.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Ikona servisa

Prednje osovine koje se ne održavaju.

U zavisnosti od potrebnog opterećenja u ponudi su prednje osovine koje se ne održavaju i koje imaju nosivost od 4,0 do 7,1 tone. Nosivost prednje pogonske osovine za Volvo FL sa pogonom na četiri točka iznosi 5,6 tona.


Volvo FL, pogled sa strane

Izbor oslanjanja.

U zavisnosti od osovinskog opterećenja postoje različite opcije oslanjanja prednjih i zadnjih osovina: vazdušno ili lisnato ili njihova kombinacija.


Veličine točkova kamiona Volvo FL

Veličine točkova.

Postoje tri veličine točkova za asortiman Volvo FL kamiona. Za manje kamione sa D5K motorima postoje točkovi od 17.5" ili 19.5", dok se za teže kamione sa 6-cilindarskim D8K motorima nude točkovi od 19.5" ili 22.5".


Volvo FL za čišćenje ulica

Spreman za čišćenje ulica.

Sada možete da poručite šasiju Volvo FL kamiona fabrički pripremljenu za čišćenje puteva. Pomerili smo svu opremu na šasiji (ka zadnjem delu kabine i unutar okvira šasije) da bismo oslobodili prostor za potrebnu nadgradnju.

Pogledajte kompletne specifikacije


Brzi odziv pri kočenju

Brzo i bezbedno kočenje.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sistem za elektronsku kontrolu kočnica (EBS) sprečava blokiranje disk kočnica, obezbeđuje brže i bezbednije kočenje i doprinosi manjem habanju kočnica. Sistem sadrži funkcije kao što su sistem za kočenje protiv blokade točkova (ABS), blokada diferencijala i zajedničko kočiono dejstvo.


Elektronsko regulisanje oslanjanje

Lak i brz utovar.

U cilju pronalaženja odgovarajućeg nivoa za utovarnu platformu, nivelacija vazdušnog oslanjanja može da se reguliše pomoću sistema za elektronsko regulisanje oslanjanja (ECS-a) preko prekidača na instrument tabli ili daljinskom upravljaču.