Šasija za Volvo FL

Prilagođena životu u urbanoj sredini.

Šasija Volvo FL kamiona je konstruisana samo sa jednim ciljem: da bude fleksibilna. Kada je suočena sa teškim uslovima i zahtevima gradskih distributivnih zadataka, teškim tovarima, oštrim krivinama i dugim korišćenjem, uvek ispunjava svoje zadatke. Naročito ako ste je još detaljnije specificirali.

Približne visine šasija

  • Low: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
Osovinski razmaci
  • 3,250–6,800 mm

Pogledajte kompletne specifikacije šasije


Prilagođena šasija kamiona Volvo FL

Namenska ili standardna šasija.

Šasija Volvo FL kamiona može da se poruči sa standardnim rasporedom elemenata ili adaptirana prema vašim potrebama. Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji (VBI sistem) skraćuju radno vreme isporučiocima nadgradnji, pa u najkraćem mogućem roku dobijate savršen kamion sa savršenom nadgradnjom, prilagođen vašim poslovnim potrebama.


Oblik šasije kamiona Volvo FL, pogled odozgo

Lako postavljanje nadgradnje.

Da bi posao isporučioca nadgradnje bio lakši, na okvir šasije mogu da se montiraju nosači za isporučioce nadgradnji. Kombinacije nosača mogu da se specificiraju tako da odgovaraju svim potrebnim zahtevima i nadgradnjama.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Ikona servisa

Prednje osovine koje se ne održavaju.

U zavisnosti od potrebnog opterećenja u ponudi su tri prednje osovine koje se ne održavaju. Za kamione sa D5K motorima maksimalna nosivost iznosi 4,5 tona, dok je za kamione sa D8K motorima od 4,5 do 7,1 tone.


Volvo FL, pogled sa strane

Izbor oslanjanja.

U zavisnosti od osovinskog opterećenja postoje različite opcije oslanjanja prednjih i zadnjih osovina: vazdušno ili lisnato ili njihova kombinacija.


Veličine točkova kamiona Volvo FL

Veličine točkova.

Postoje tri veličine točkova za asortiman Volvo FL kamiona. Za male optimizovane 12-tonske modele sa 4-cilindarskim motorima koriste se točkovi od 17.5", dok se za teže kamione sa 6-cilindarskim motorima koriste točkovi od 19.5" ili 22.5".


Brzi odziv pri kočenju

Brzo i bezbedno kočenje.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sistem za elektronsku kontrolu kočnica (EBS) sprečava blokiranje disk kočnica, obezbeđuje brže i bezbednije kočenje i doprinosi manjem habanju kočnica. Sistem sadrži funkcije kao što su sistem za kočenje protiv blokade točkova (ABS), blokada diferencijala i zajedničko kočiono dejstvo.


Elektronsko regulisanje oslanjanje

Lak i brz utovar.

U cilju pronalaženja odgovarajućeg nivoa za utovarnu platformu, nivelacija vazdušnog oslanjanja može da se reguliše pomoću sistema za elektronsko regulisanje oslanjanja (ECS-a) preko prekidača na instrument tabli ili daljinskom upravljaču.