Specifikacije kabina za novi Volvo FL

Na ovoj stranici nalaze se sledeće informacije:

  • Mere kabine
  • Karakteristike kabine
Preuzmite specifikacije kabine kao PDF (izdanje za 2013)


Mere kabine

Dnevna kabina
Dnevna kabina sa udobnim i ergonomskim okruženjem vozača. Unutrašnja visina 1605 mm.
Komforna kabina
Komforna kabina sa dodatnim prostorom koji može da bude opremljen krevetom za jednu osobu ili da se koristi kao kancelarijski prostor sa dodatnim odeljcima za odlaganje stvari. Unutrašnja visina 1605 mm.
Kabina za posadu
Kabina za posadu sa velikim prostorom za nekoliko dodatnih putnika, najviše sedam. Unutrašnja visina 1605 mm.


Dnevna kabina za Volvo FL, pogled sa strane

Komforna kabina za Volvo FL, pogled sa strane

Kabina za posadu za Volvo FL, pogled sa strane

Dnevna kabina za Volvo FL, pogled odozgo

Komforna kabina za Volvo FL, pogled odozgo

Kabina za posadu za Volvo FL, pogled odozgo

Dnevna kabina za Volvo FL, pogled u unutrašnjost sa strane Komforna kabina za Volvo FL, pogled u unutrašnjost sa strane Volvo FL Crew cab side view


Karakteristike kabine

Oslanjanje kabine
Prednji kraj kabine je oslonjen preko gumenih podmetača koji omogućavaju manje vertikalno pomeranje, dok je zadnji kraj oslonjen preko zavojnih opruga i amortizera.

Vozačevo sedište
Postoje tri paketa opreme: Comfort, Standard i Economy. Sva tri podrazumevaju podešavanje po dužini i visini, podešavanje naslona i nagiba prednjeg kraja i integrisane naslone za glavu.

Suvozačevo sedište
Postoje tri paketa opreme: Standard, Economy ili Basic.

Boje
Postoje 232 nepromenljive varijante. Osim toga, mogu da se poruče i dodatne boje.

Volan
Prečnik volana iznosi 460 ili 500 mm u zavisnosti od konfiguracije kamiona i može pneumatski da se podesi u željeni položaj.

Krovni poklopac
Kabina može da bude opremljena krovnim poklopcem koji se otvara 50 mm. Krovni poklopac može da bude ručni ili električni.
Grejanje kabine
Postoje dve varijante sistema za grejanje kabine: samo grejač sa ručnom regulacijom ili grejač i klima uređaj sa ručnom regulacijom. Kao opcija postoji i sistem parkirnog grejača od 2 kW.

Unutrašnji prostor za odlaganje stvari
U kabini se nalazi puno praktičnih i pristupačnih odeljaka za odlaganje dokumenata i ličnih stvari. Iznad vetrobranskog stakla postoje dva odeljka za odlaganje stvari sa poklopcem ili mrežom, kao i četiri odeljka po DIN standardu. Kao opcije mogu da se poruče razne kutije za odlaganje stvari i tunelske kutije za odlaganje stvari, podmetač za pisanje i kuke za odeću.

Sirene
Na raspolaganju su dva tipa dodatnih sirena, električni ili pneumatski – dve pneumatske sirene na krovu ili jedna električna sirena ispod prednjeg poklopca.

Krevet (komforna kabina)
Krevet može da bude jednodelni ili dvodelni, širine 580 ili 780 mm. Kao opcija postoje zaštitna šipka kreveta i detektor dima.