Uđite u svoju udobnu zonu

Vozač dobro vozi ako se oseća udobno. Zato je sve u kabini novog Volvo FM kamiona razvijeno po meri vozača. Od stepenika na ulazu do kreveta.

Uživajte u savršenom položaju za vožnju i svim savremenim pogodnostima kao kada se vozite automobilom.

Šta su vozači želeli – pročitajte razgovor sa stručnjacima za planiranje kabina

Vidljivost iz Volvo FM kamiona

Kabina sa pogledom.

Dobra vidljivost je najvažnija kada se krećete kroz gust saobraćaj ili zakrčene ulice. Preglednost iz Volvo FM kamiona je odlična zbog kabine koja je nisko postavljena na šasiju i velikog vetrobranskog stakla.


Električni orman za sušenje

Električni orman za sušenje.

Rešenje za brzo sušenje odeće, peškira i obuće. Montira se na gornji krevet ili zid kabine. Ekonomičan, tih i lak za skladištenje u sklopljenom stanju.


Nova, moderna i ergonomska instrument tabla

Nova, moderna i ergonomska instrument tabla.

Nova, blago zakrivljena instrument tabla nije samo dopadljiva. Napravljena je tako da omogući ergonomski položaj u vožnji – sva dugmad, instrumenti i prostori za odlaganje stvari nalaze se nadohvat ruke.


Audio sistem

Audio sistem sa dodatnim mogućnostima.

Audio sistem će vam omogućiti da slušate sve što poželite. MP3, WMA ili iTunes M4A datoteke? Sa CD-ova, USB uređaja, iPod-a ili preko AUX ulaza? Sve može. Pogledajte kompletne specifikacije.


Vozačevo sedište

Odličan položaj.

Svaki vozač ceni dobro sedište. Ono u novom Volvo FM kamionu može da se podešava napred-nazad do 20 cm, a vertikalno do 10 cm. Ima novi jastuk, najudobniji do sada.


Vrata Volvo FM kamiona

Dopadljiv izgled.

Unutrašnjost Volvo FM kamiona je redizajnirana. Boje i materijali su pažljivo izabrani kako bi vozačevo okruženje bilo mirno i atraktivno. Odaberite jednu od tri vrste presvlaka: Robust, Dynamic ili Progressive.


Unutrašnji prostor za odlaganje stvari

Mnogo opcija za odlaganje stvari.

Osim velikih prostora za odlaganje stvari u prednjem delu i ispod kreveta postoji nekoliko praktičnih prostora za manje stvari. Postoje i dva nova džepa za odlaganje stvari pored kreveta gde možete da držite časopise i druge stvari.


Dugmad na volanu

Nadohvat ruke.

Na volanu se nalaze dugmad za regulaciju stalne brzine kretanja, audio sistem, telefon i informacioni displej, pa ne morate da ga ispuštate iz ruku. Kožni volan, kao opcija, povećava udobnost.


Unutrašnje osvetljenje

Napredno unutrašnje osvetljenje.

Energetski efikasni i snažni svetlosni izvori izvanredno osvetljavaju unutrašnjost kabine. Svi se lako kontrolišu u tri pretpodešena koraka ili pomoću prigušivača. Kada vozite noću, pređite na crvene lampice da biste i dalje dobro videli.


Elektronsko upravljanje klimatizacijom, ECC

ECC – elektronsko upravljanje klimatizacijom.

Elektronsko upravljanje klimatizacijom vam uvek obezbeđuje prijatnu klimatizaciju u kabini. Samo podesite željenu temperaturu.


Dobar noćni odmor.
Kvalitet spavanja ne sme da bude narušen samo zato što spavate u kabini. Za donji krevet širine 70 cm, sa oprugama od 16 cm u džepovima, postoje tri nivoa tvrdoće.

Izolujte se od spoljašnje buke.
Volvo kabine su poznate po dobroj izolaciji. Ni novi Volvo FM nije izuzetak. Kabina je manje izložena vibracijama zbog novog oslanjanja motora. Sve u svemu, pritisak u ušima je manji.

Prvoklasno podešavanje volana.
Volan možete da podešavate vertikalno do 90 mm i pod uglom do 28 stepeni, što vam omogućava da pronađete savršen položaj za vožnju. Praktično ga podešavate pomoću nožne pedale i lako sklapate kako biste lakše ulazili u kabinu i izlazili iz nje.

Čista voda svuda.
Ako vam treba sveža voda, ne morate da idete daleko. Spoljašnji odeljak drži rezervoar od 7 litara sa slavinom.
Električna parkirna kočnica.
Električna parkirna kočnica se koristi pomoću prekidača na instrument tabli nadohvat ruke. Automatski se uključuje nakon vađenja ključa i – uz malu pomoć EBS-a – automatski otpušta prilikom polaska.

Elektronski daljinski ključ.
Nije običan ključ. Daljinski zaključava ili otključava kamion. Uključuje svetla za bezbedan prilazak kabini. Ako se osećate ugroženim, samo pritisnite alarmno dugme da biste uključili sirenu.

Stalna kontrola puta.
Nova, intuitivna instrument tabla se isporučuje sa mnogo novih, vrhunskih karakteristika. Sve vam to omogućava da se fokusirate na važne stvari. Saznajte više o instrument tabli.

Prostor za alkoblokadu.
Alkohol ne sme da se koristi u vožnji. Zato postoji alkoblokada. Ugradite je u Volvo FM fabrički i jasno stavite do znanja kupcima da ozbiljno shvatate bezbednost na putu.