Šasija za Volvo FM

Razvijena za vozače i isporučioce nadgradnji.

Univerzalnost i lako postavljanje nadgradnje – dve najpopularnije karakteristike za Volvo FM. Za lako i brzo postavljanje nadgradnje najbitnija je šasija.

Dinamika šasije takođe utiče na vozne karakteristike kamiona. Kod novog Volvo FM kamiona one su najbolje do sada.

Približne visine šasija
  • X-Low (tegljač): 810 mm
  • Low: 850 mm
  • Med: 900 mm
  • High: 1000 mm
Osovinski razmaci
  • Tegljač: Od 2,850 mm do 4,100 mm
  • Kamion: Od 3,200 mm do 6,700 mm

Pogledajte kompletne specifikacije šasija


Volvo oprema za isporučioce nadgradnji

Pomozite isporučiocu nadgradnje.

Isporučioci nadgradnje oduvek vole Volvo. Nekoliko inteligentnih karakteristika kao što su naši nosači za isporučioce nadgradnji, različiti zadnji krajevi i Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji rasterećuju isporučioce nadgradnji i štede im vreme. Kod novog Volvo FM kamiona proširili smo ponudu šasija da bismo još lakše prilagodili kamion zahtevima nadgradnje.

Saznajte više o opremi za postavljanje nadgradnje

Kako vam fabričke pripreme štede vreme i novac – sa Juhanom Eknanderom

Izvanredno ponašanje na putu

Odlično ponašanje na putu kao standardna karakteristika.

Novi Volvo FM se zasniva na istoj platformi šasije kao novi Volvo FH. Znatno smo unapredili sisteme oslanjanja i stabilizatore da bi se kamion izvanredno ponašao na putu. Osim toga, opcija Volvo dinamičkog upravljanja vam omogućava upravljanje bez naprezanja pri svim brzinama.

Saznajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Niklas Frejd objašnjava kako nova geometrija daje karakteristike slične automobilskim

Uređaj za podizanje dvostruke osovine

Podignuta pogonska osovina – manja potrošnja goriva. Predstavljamo vam uređaj za podizanje dvostruke osovine.

Pretvorite 8×4 u 6×2. Ili 6×4 u 4×2. Volvo FM sada može da se poruči sa potpuno novim uređajem za podizanje dvostruke osovine, revolucionarnom karakteristikom koja omogućava isključivanje i podizanje zadnje pogonske osovine kada je kamion prazan. Baš kao kod kamiona sa pratećom osovinom, ovim se značajno smanjuju poluprečnik zaokretanja i potrošnja goriva – do 4% kada je kamion prazan.

Saznajte više o uređaju za podizanje dvostruke osovine

Oblik šasije Volvo FM kamiona, pogled odozgo

Odaberite oblik šasije prema svojim potrebama.

Da li želite da nosite onoliko goriva koliko možete? Ili treba da zadovoljite vrlo nezgodne zahteve nadgradnje? Bez brige. Za oblik šasije novog Volvo FM kamiona ima više opcija nego ikada pre, pa lakše nalazite specifikaciju koja odgovara vašim potrebama.

Saznajte više o obliku šasije

Volvo FM je lakši

Volvo FM je lakši.
Imaćete veću korisnu nosivost i ekonomičniju potrošnju goriva.

Dok su proizvođači drugih kamiona povećali težinu da bi zadovoljili zahteve Euro 6 standarda, mi smo uradili suprotno. Optimizovali smo standardne specifikacije kao što je tegljač 4×2 da bismo dobili mnogo lakši kamion. Zapravo, ovaj novi Volvo FM ima 75 kg manje od prethodnog Euro 5 modela. Tako smo povećali korisnu nosivost i smanjili potrošnju goriva.

Otkrijte kako se smanjivanjem težine za 75 kg povećava korisna nosivost za 225 kg

Prednje osovinsko opterećenje od 10 tona

Veća osovinska opterećenja.
Veći prihodi.

Ako transportujete teške terete, imamo dobre vesti za vas. Novi Volvo FM je dimenzionisan za još veća osovinska opterećenja. Sada, na primer, prednje lisnato oslanjanje može da nosi do 10 tona tereta ako se radi o jednostrukoj osovini, a do 20 tona ako se radi o dvostrukoj osovini. Tako povećavate svoje prihode i lakše rukujete teškim ili neravnomerno raspoređenim teretom. 

Inženjeri objašnjavaju kako čvršće osovine znatno povećavaju vašu rentabilnost

10x4

Petoosovinski kamioni iz fabrike.
Bez naknadne montaže.

Sada možemo da ponudimo petoosovinske kamione iz fabrike. Prednosti su brojne u poređenju sa naknadnom montažom osovine. Dobijate kamion sa odobrenjem tipa za kompletno vozilo. Dobijate ga brže i izbegavate skupe prepravke. Osim toga, dobijate kompletnu garanciju i Volvo postprodajnu podršku, čime dugoročno smanjujete radne troškove.

Saznajte više o petoosovinskim kamionima