Samo dodajte nadgradnju.

Kiper, cisterna, dizalica, sandučasta nadgradnja, kamion za prevoz automobila, vatrogasno vozilo… Nije bitno za šta vam treba – novi Volvo FM je spreman na sve.

Veliki broj opcija za specificiranje i nekoliko inteligentnih karakteristika šasije olakšavaju i ubrzavaju postavljanje nadgradnje.

Kako vam fabričke pripreme štede vreme i novac – sa Juhanom EknanderomFleksibilno postavljanje nadgradnje na Volvo FM

Od 4×2 do 10×4 – optimalno rešenje za svaki posao.

Postoji mnogo različitih konfiguracija Volvo FM kamiona, uključujući novu petoosovinsku konfiguraciju 10×4. Brojne opcije za specificiranje vam omogućavaju da ga prilagodite svim svojim zahtevima. Zbog ove fleksibilnosti, Volvo FM je uvek savršeno pripremljen za ono za šta vam treba.

Ušteda vremena pri postavljanju nadgradnje

Uštedite vreme kod isporučioca nadgradnje.

Što bolje pripremimo Volvo FM za isporučioca nadgradnje, to se on kraće zadržava u radionici. Čim poručite kamion, isporučilac nadgradnje može da pristupi njegovim 3D crtežima na veb-sajtu VBI (Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje). Sve u cilju znatno kraćeg vremena isporuke – i manjih troškova.

Pročitajte priču o fleksibilnosti i dobiti

Volvo simbol

Kvalitet se ne dovodi u pitanje.

Kada je kamion idealno pripremljen u fabrici, isporučilac nadgradnje ne mora da ga prepravlja. Ne samo da štedite vreme, već i zadržavate originalan kvalitet Volvo kamiona.
Neke od ključnih karakteristika za postavljanje nadgradnje:

Volvo oprema za isporučioce nadgradnji Izvod snage
Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji.

Čim poručite Volvo FM, na raspolaganju su vam tačni crteži vašeg kamiona na intuitivnom VBI portalu. Isporučilac nadgradnje može da počne sa radom dok mi sklapamo kamion, što znatno smanjuje vreme isporuke. Posetite veb-sajt VBI (Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje)

Izvodi snage za sve potrebe.

Za pogon svih tipova opreme za nadgradnju postoji veliki asortiman izvoda snage koji ne zavise ili zavise od kvačila. Pogledajte kompletnu listu.

Oblik šasije Volvo FM kamiona, pogled odozgo Okvir Volvo FM kamiona, pogled sa strane
Okvir je prav.

Za razliku od većine drugih kamiona, Volvo ima okvir koji je potpuno prav i paralelan iza kabine. To znatno olakšava posao isporučiocu nadgradnje.

Ništa ne smeta isporučiocima nadgradnji.

Nikada ne dozvoljavamo svojim inženjerima da stave bilo šta iznad okvira. Ta oblast pripada samo isporučiocima nadgradnji, što je čini vrlo fleksibilnom.

Gornji niz otvora na okviru Volvo FM kamiona Opcije dužine zadnjeg prepusta
Namenski niz otvora.

Okvir se isporučuje sa gornjim nizom otvora koji je namenjen za nadgradnju. Pošto ovde ne koristimo nikakve zakivke, isporučilac nadgradnje može lako da pričvrsti opremu.

Odaberite tačan zadnji prepust.

Zadnji okvir sada može da bude fabrički isečen tačno onako kako vam treba – u koracima od 50 mm – kako bi savršeno odgovarao nadgradnji. Bez obzira na to da li vam treba vrlo kratak zadnji prepust ili duži.

Opcije za specificiranje Zadnji krajevi
Mnogo opcija za specificiranje.

Što je više mogućih kombinacija, lakše je prilagoditi kamion. Zato novi Volvo FM ima više opcija nego ikada pre kada je reč o osovinskim konfiguracijama, visinama šasije i osovinskim razmacima. Pogledajte kompletne specifikacije šasija.

Četiri različita zadnja kraja.

Sada fabrički isporučen FM može da ima jedan od četiri različita zadnja kraja: gornji (za kipere, kamione sa podižućom platformom sa kukom i kamione za prevoz otpada), donji (za tandem prikolice), savijen (za tegljače) ili prav (za kamione).

Položaj zadnje zaštite od podletanja Visina okvira
Zadnja zaštita od podletanja.

Zadnja zaštita od podletanja može da bude postavljena u nekoliko položaja, što još više povećava broj opcija za zadnji kraj.

Dve različite visine okvira.

U zavisnosti od zahteva nadgradnje, odaberite okvir od 266 mm ili 300 mm.

Modul za isporučioca nadgradnje Izmenljiva nadgradnja
Modul za isporučioca nadgradnje.

Olakšava isporučiocu nadgradnje priključivanje na kamionski električni sistem radi podešavanja funkcija. Fleksibilni prekidači na instrument tabli i Work Remote olakšavaju njihovo korišćenje.

Idealno za izmenljive nadgradnje.

Nisu sve kamionske nadgradnje trajne. Novo zadnje vazdušno oslanjanje sa hodom od 295 mm i vrlo niska šasija savršeno su rešenje za transport privremenih nadgradnji.

Pričvrsni nosači za nadgradnju Pripreme kamiona za dizalicu
Pričvrsni nosači.

Volvo FM može da bude fabrički pripremljen tako da na okviru budu montirani pričvrsni nosači za nadgradnju. Sada je to moguće ne samo u oblasti oko osovinskog razmaka, već i na zadnjem prepustu.

Pripremljen za dizalicu.

Niska šasija i velika osovinska opterećenja. To je ono što žele svi isporučioci dizalica. Volvo FM se isporučuje sa obe ove stavke. Osim toga, možemo da napravimo slobodan prostor na okviru pored kabine, pa čak i da isporučimo kamion sa fabrički montiranim pločama za dizalicu.

Unutrašnje obloge okvira
Veća ojačanja nego ikada pre.

Okvir se mnogo opterećuje pri nekim teškim vrstama primene. Ali, ne brinite. Za novi Volvo FM ima više unutrašnjih obloga nego ikada pre, što vam obezbeđuje potrebno ojačanje.