Specifikacije kabina za novi Volvo FM

Na ovoj stranici nalaze se sledeće informacije:

  • Mere kabine
  • Karakteristike kabine

Preuzmite kompletne specifikacije kabina (PDF)


 

Mere kabine

 

Dnevna kabina
Dnevna kabina (FM-DAY) sa udobnim i ergonomskim okruženjem vozača. Unutrašnja visina je 157 cm (iznad poklopca motornog prostora 114 cm).
Kabina za spavanje
Kabina za spavanje (FM-SLP) sa udobnim smeštajem preko noći za jednu osobu. Unutrašnja visina je 157 cm (iznad poklopca motornog prostora 114 cm).
Niska kabina za spavanje
Niska kabina za spavanje (FM-LSLP) sa spuštenim krovom omogućava smeštaj tereta iznad kabine. Unutrašnja visina je 147 cm (iznad motornog prostora 104 cm).

Dnevna kabina za Volvo FM, pogled sa strane Kabina za spavanje za Volvo FM, pogled sa strane Niska kabina za spavanje za Volvo FM, pogled sa strane

Dnevna kabina za Volvo FM, pogled odozgo Kabina za spavanje za Volvo FM, pogled odozgo Niska kabina za spavanje za Volvo FM, pogled odozgo

Dnevna kabina za Volvo FM, pogled u unutrašnjost sa strane Kabina za spavanje za Volvo FM, pogled u unutrašnjost sa strane Niska kabina za spavanje za Volvo FM, pogled u unutrašnjost sa strane

Kabina Globetrotter
Kabina Globetrotter (FM-HSLP) sa udobnim smeštajem preko noći za najviše dve osobe. U kabini postoji dodatni gornji prostor za odlaganje stvari. Unutrašnja visina je 196 cm (iznad poklopca motornog prostora 153 cm).
Kabina Globetrotter LXL
Kabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) sa udobnim smeštajem preko noći za najviše dve osobe. U kabini postoji dodatni gornji prostor za odlaganje stvari. Unutrašnja visina je 210 cm (iznad poklopca motornog prostora 167 cm).

Kabina Globetrotter za Volvo FM, pogled sa strane Kabina Globetrotter LXL za Volvo FM, pogled sa strane

Kabina Globetrotter za Volvo FM, pogled odozgo Kabina Globetrotter LXL za Volvo FM, pogled odozgo

Kabina Globetrotter za Volvo FM, pogled u unutrašnjost sa strane Kabina Globetrotter LXL za Volvo FM, pogled u unutrašnjost sa strane

 

Karakteristike kabine

 

Oslanjanje u četiri tačke
Zavojne opruge sa prigušivačima u svim tačkama ili potpuno vazdušno oslanjanje sa automatskom regulacijom nivoa.

Usisni kanal za vazduh
Usisni kanal za vazduh se nalazi sa leve strane i može da bude visok ili nizak. Kao opcija postoji prednji usisni kanal za vazduh.

Boje
Postoji oko 850 varijanti.

Tapacirung sedišta
Robust Tekstil, tekstil/vinil ili koža
Dynamic Tekstil, tekstil/vinil ili koža
Progressive Meki tekstil ili koža
Sva Comfort sedišta mogu da se poruče sa funkcijom ventilacije.

Tapacirung zidova
Robust Vinil
Dynamic Tekstil
Progressive Tekstil

Vozačevo sedište
Postoje tri paketa opreme: Standard, Comfort i Deluxe. Svi paketi mogu da se poruče sa opcijskim tapacirungom. Ukupan hod sedišta pri horizontalnom podešavanju iznosi 200 mm, a pri vertikalnom 100 mm. Vozačevo sedište standardno ima naslon za glavu, podesivi i sklopivi naslon, vertikalno i horizontalno podešavanje, podesivi oslonac za slabine i podesivi ugao.

Suvozačevo sedište
Postoje dva paketa opreme: Standard i Comfort. Oba mogu da se poruče sa opcijskim tapacirungom. Suvozačeva sedišta standardno imaju naslone za glavu.

Kreveti
Donji krevet dimenzija 70×200 cm.
Izuzetno udoban dušek sa oprugama od 16 cm u džepovima. Tri opcije tvrdoće: meki, polutvrdi i tvrdi.
Dve opcije gornjeg štitnika dušeka koji povećava udobnost pri spavanju i olakšava nameštanje kreveta.
Dimenzije udobnog gornjeg kreveta: 70×190 cm ili 60×190 cm.

Unutrašnji prostor za odlaganje stvari

Prostor iznad vetrobranskog stakla sadrži dva odeljka za odlaganje stvari sa vratima sa roletnom i četiri ISO otvora od kojih je jedan rezervisan za tahograf. Ispod kreveta u kabini za spavanje i Globetrotter kabini nalaze se dva prostrana odeljka za odlaganje stvari kojima se može prići sa spoljašnje strane, dok su u odeljku za spavanje dva prostora za odlaganje časopisa i sitnica. Na instrument tabli postoje četiri otvorena odeljka, mala kutija, otvor po DIN standardu, okrugla kada i držač za flaše.

Spoljašnji prostor za odlaganje stvari

Prostori za odlaganje stvari pristupačni sa spoljašnje strane nalaze se iza suvozačevog i vozačevog sedišta.

Krovni poklopac

Kabina ima krovni poklopac koji može da se otvori 50 mm. Sa unutrašnje strane nalazi se perforirani zastor koji služi i kao mreža za insekte kada je poklopac otvoren. Krovni poklopac može da bude ručni ili električni (opcija).

Volan

Volan u dve različite veličine – 450 mm ili 500 mm u prečniku, u zavisnosti od specifikacije kamiona. Visina volana može da se podesi najviše za 90 mm, a ugao za 28 stepeni. Volan može da se poruči sa vazdušnim jastukom ili bez njega. Integrisane komande na volanu omogućavaju bezbedno i lako korišćenje regulacije stalne brzine kretanja, sirene, telefona i funkcija na informacionom displeju za vozača i sekundarnom informacionom displeju.

Sistem za klimatizaciju

Postoje dva različita sistema za klimatizaciju koji zadovoljavaju sve potrebe:

  • Klima uređaj sa ručnom kontrolom (MCC).
  • Klima uređaj sa automatskom kontrolom temperature (ECC/ECC2).

Osim toga, sistem za klimatizaciju može da dopuni parkirni grejač kabine i motora.