Osovinsko opterećenje Volvo FM kamiona
Šampion u teškoj kategoriji

Povećanje korisne nosivosti je različito, ali za većinu osovina iznosi jednu tonu ili više. To omogućava obavljanje većih zadataka i veću utovarnu efikasnost.

U kombinaciji sa najnižom šasijom, čvršće osovine omogućavaju rukovaocu da preuzima veće, kabastije i teže terete. Takođe mu olakšavaju poštovanje zakonskih propisa.

Niska šasija i velika korisna nosivost koje nijedan drugi kamion nema

Ekonomična osovinska konfiguracija

Inženjer Juhan Eknander sa uživanjem razmišlja o osovinskim konfiguracijama. Odmah živne kada priča o njima: „Osovinske konfiguracije pomažu kupcu da pronađe optimalno rešenje. Na primer, da prihvati zadatke koje njegovi konkurenti ne mogu i da ekonomičnije obavlja one postojeće. Pravilnim konfigurisanjem ovih novih osovina može se preći sa dvostruke na jednostruku prednju osovinu, čime se štedi novac i smanjuju troškovi goriva i servisiranja.“

Kamion za prevoz lakih terenskih vozila

Slon na Volvo FM kamionuVolvo je poznat po niskoj šasiji, ali povećanjem osovinske nosivosti kamion postaje fleksibilniji. Odličan primer za to je novi kamion za prevoz automobila. Ima vrlo nisku šasiju i veću korisnu nosivost u prednjem delu. Njegova niska kabina vam omogućava da potpuno iskoristite ovu fleksibilnost i natovarite laka terenska vozila na gornju platformu.

„Isti princip važi za kamion sa dizalicom koji zahteva nisku nadgradnju sa niskom platformom kako bi na nju natovario nešto mnogo visoko, na primer čamac“, dodaje Jonas Odermalm, menadžer odeljenja za građevinarstvo u firmi Volvo.

Manje uzaludnih putovanja

Jonas Odermalm nastavlja da opisuje praktične prednosti čvršćih osovina. „Ponekad odete da preuzmete kontejner i shvatite da je teret raspoređen tako da ćete sigurno prekoračiti korisnu nosivost prednje osovine. Zato morate da se vratite bez tereta. To će se ređe dešavati jer je sada nosivost prednjeg lisnatog oslanjanja 10 tona.“

Jonas Odermalm

Smanjenje opterećenja

Čvršće osovine vam mogu pomoći da rešite probleme kao što je smanjenje opterećenja. Nema problema kada je kamion maksimalno i ravnomerno natovaren. Međutim, kada se teret istovari otpozadi, npr. pri distribuciji na nekoliko mesta, nema ničeg što može da uravnoteži teret najbliži kabini. Tada se prednja osovina kamiona ili pogonska osovina tegljača mogu lako preopteretiti.

„Čvršća prednja osovina omogućava vozaču najbrži utovar i istovar. To takođe povećava produktivnost“, dodaje Juhan Eknander.

Spustite i natovarite

Juhan Eknander ne poznaje nijedan kamion koji može da se meri sa novim Volvo FM kamionom po pitanju niske šasije i velike korisne nosivosti. I ne brine previše o tome da li će ih konkurencija sustići. „Uložili smo puno truda: ojačali smo glavčine na osovinama, stavili čvršće opruge i primenili nove konstrukcione kriterijume kako bi šasija i osovine izdržali dodatne napone i naprezanja. Osim toga, sarađivali smo sa isporučiocima na razvoju pneumatika i naplataka za veća opterećenja sa nižim profilima.“

Koji će transporteri imati koristi od ovog poboljšanja? „Svi – uvek kada kamion treba maksimalno natovariti, Volvo FM će biti u prednosti“, zaključuje on.

Pogledajte kompletne specifikacije šasija

6
Osovinsko opterećenje