Svi bitni delovi su zaštićeni

Novi Volvo FMX postavlja novi standard po pitanju razmaka od podloge. Zalutale grane i kamenje u letu više nisu opasnost kao nekada.

Ljudi koji su testirali novi kamion sa vazdušnim oslanjanjem kažu da će biti neophodan u ruskim šumama i južnoafričkim kamenolomima ili na bilo kom drugom gradilištu.

Jedino vise točkovi

300 milimetara iznad podloge

Ranije se znalo da je kod vazdušnog oslanjanja razmak od podloge premali da bi se rasprostranjeno koristilo u građevinarstvu. Međutim, novo zadnje vazdušno oslanjanje će sve to promeniti. Nova konstrukcija je takva da su osetljivi delovi, kao što su opružni nosači i vazdušni jastuci, postavljeni više (iznad pogonskih osovina) kako bi bili manje izloženi.

„Rezultat toga je razmak od podloge od najmanje 300 milimetara, a oslanjanje više nije na udaru kamenja i stena“, kaže stručnjak za planiranje proizvoda Buse Franson i nastavlja. „Disk kočnice su sada zaštićene kavezima, a čak su i one 340 milimetara iznad podloge. Sada jedino vise točkovi.“

Izgled kamiona može da zavara

Jonas Odermalm je jedna od odgovornih osoba za novu šasiju. Ističe da razmak od podloge može nekad da zavara: „Ponekad prednji kraj kamiona može da deluje visoko, dok su komponente motora izložene odmah iza branika. Neke od njih su pokrivene plastikom, što nema nikakvog smisla. S druge strane, Volvo FMX ima veoma čvrstu zaštitnu ploču za hladnjak i druge bitne delove.“

Srednji deo kamiona

Potpuno nova prednja pogonska osovina takođe ima važnu ulogu kod razmaka od podloge. Ona je pomerena za 100 milimetara napred kako bi se poboljšao prilazni ugao. Najniži deo na kamionu, paralelna šipka, sada je zaštićena jer se nalazi iza kućišta prednje osovine.

Razmak od podloge

„Naravno, između osovina se nalaze sve komponente šasije, ali su one oduvek postavljene visoko na kamionima Volvo“, kaže Buse Franson. „Ako pogledate profil kamiona otpozadi, videćete da je njegov srednji deo aerodinamičan, čime se sprečava zaglavljivanje na neravninama“, dodaje on.

Granje i kamenje

Štitnik kartera koji štiti donji deo prednjeg kraja nije novina, ali je jedinstven u kamionskoj industriji. „Ovo je prava zaštitna ploča motora, otporna na udare u predmete veličine pesnice i težine do četiri i po tone“, kaže Jonas Odermalm. To je ravna površina od branika do osovine koja štiti hladnjak i komponente motora od granja i kamenja. „Osim toga, ako naletite na gomilu peska i vratite se unazad, neće se napuniti peskom“, kaže Buse Franson sa osmehom na licu.

Pročitajte nešto više o zadnjem vazdušnom oslanjanju za građevinske kamione

5
Razmak od podloge