I-Shift za Volvo FMX
Dignite ruku ako želite I-Shift za vrlo teške radne uslove

Do skoro su vrlo teški uslovi vožnje podrazumevali biranje ručnog ili automatskog Powertronic menjača. Sada je, međutim, I-Shift ojačan i poboljšan da bi mogao da se izbori sa vrlo teškim radnim uslovima. Štaviše, može da se poruči za sve osovinske konfiguracije, uključujući kamione sa prednjom pogonskom osovinom.

Zahvaljujući ojačanjima samog menjača i podešavanjima softvera za promenu stepena prenosa, I-Shift je sada prilagođen i za vrlo teške uslove pri kojima je teren vrlo neravan i brdovit. Pošto I-Shift sada može da se poruči i za vozila sa prednjom pogonskom osovinom (4×4, 6×6, 8×6 i novi 10×6), ovaj inteligentni menjač je spreman za skoro sve poslove. Astrid Drevsen je menadžer proizvodnje i odgovorna je za proširenje ponude koja uključuje pogonske grupe sa D11 i D13 motorima.

Kad god postoji rizik od zaglavljivanja

Zašto je potreban

„Volvo FMX može da se kreće po teškom i brdovitom terenu sa našim najpopularnijim menjačem koji se lako koristi i ekonomično troši gorivo. To je vrlo važno u teškim uslovima i tamo gde treba dosta manevrisati. Vozač može malo da se opusti i da deo posla prepusti I-Shift menjaču. Istovremeno postiže najekonomičniju potrošnju goriva“, objašnjava Astrid Drevsen.

I-Shift menjač

Brzo i lako

I-Shift menja stepene prenosa brzo i lako, zbog čega je vrlo popularan među vozačima. Takođe je dovoljno inteligentan da preskoči nepotreban stepen prenosa. Njegove vozne karakteristike nisu jedina prednost – zbog lakog korišćenja manje se naprežu pogonska grupa i pneumatici, pa su troškovi održavanja minimalni.

Najbolje od oba menjača

„Uvek možete da izaberete ručni režim – na primer, ako želite da budete sasvim sigurni da ćete ostati u istom stepenu prenosa dok ne prođete klizavi deo terena. Naravno, za najteže uslove i dalje možete poručiti Powertronic ili ručni menjač. Ipak, ovo je idealan menjač za ogromnu većinu građevinskih radova. I vozaču i transporteru nudi najbolje od oba menjača“, kaže Astrid Drevsen.

Optimalan program

I-Shift je idealan za putne i terenske građevinske zadatke jer može da se prilagodi načinu vožnje kamiona. Između ostalog, građevinski program za I-Shift nudi režime za loše puteve kao što je P+. Tada se stepen prenosa menja pri većim brojevima obrtaja. Građevinske opcije mogu da se kombinuju i sa opcijama za uštedu goriva. Dakle, I-See može da se koristi kad god se kamion kreće putem.

Astrid Drevsen

Gde i kada?

„Volvo FMX 8×6 sa I-Shift menjačem idealan je za visokogradnju i održavanje puteva, kao i za sve druge situacije kada vozilo teško dolazi na gradilište.“

Astrid Drevsen rezimira novu kombinaciju I-Shift menjača i prednjih pogonskih osovina: „Cenićete je kad god postoji rizik od zaglavljivanja i potreba za stalnim korišćenjem pedale kvačila i ručice menjača.“

Ovde proučite I-Shift i softverske opcije

9
I-Shift