Samodejni klimatski sistem

Testi kažejo, da se pri previsokih temperaturah vozniki nagibajo k temu, da delajo napake in napačno presojajo situacije. Z drugimi besedami: temperatura v kabini močno vpliva na voznikovo storilnost in varnost.

Vendar je za doseganje optimalne klime v kabini potrebno več kakor zgolj standardna klimatska oprema z ventilatorjem, gretjem ali hlajenjem. Zato smo za svoje tovornjake razvili elektronsko krmiljeno klimatsko napravo (ECC, Electronic Climate Control), prvo te vrste sploh.

S klimatsko napravo EEC je vse, kar morate narediti, pravzaprav to, da gumb za uravnavanje temperature nastavite na želeno temperaturo, sistem pa nato poskrbi za vse drugo. Pri elektronsko krmiljeni klimatski napravi EEC gre za zelo dovršen sistem, ki spremlja temperaturo v kabini, zunanjo temperaturo, temperaturo izparilnika, število vrtljajev motorja na minuto ter različne druge parametre. Termostat ustrezno kontrolira temperaturo v kabini, porazdelitev zraka, kroženje zraka in dovod svežega zraka.
 
Kakor je bilo že omenjeno, ostaja klima v kabini vedno pod vašim nadzorom. Samodejni način lahko preprosto izključite in znova vključite s pritiskom na gumb.