Najboljša zaščita najdragocenejšega tovora

Pri najpogostejših nesrečah tovornjakov pride bodisi do prevrnitve vozila ali do čelnega trčenja. Pri teh kakor tudi pri drugih nesrečah, pri katerih zunanji objekt zadene voznikovo kabino ali slednja udari ob tla, je glavna naloga kabine, da energijo trka prenese prek kabine proti zadnjemu delu, da bi se tako v notranjosti kabine potnikom zagotovilo dovolj prostora za preživetje.

Da bi se to doseglo, je okvir kabine izdelan iz zelo trdnega jekla, pri vratih in v sprednjem delu pa je ojačan. Tudi montažni elementi kabine so konstruirani tako, da do določene mere popustijo. Zaradi tega se lahko kabina potisne nazaj, da bi se zmanjšala verjetnost preboja in deformacije kabine ter s tem poškodb voznika. 
 

Vse Volvove kabine izpolnjujejo švedske standarde za odpornost kabine, ki so najstrožji na svetu. Ta serija testiranj vključuje preskus čelnega udarca z nihalom, ki med drugim simulira trčenje z ovirami na tleh, če se vozilo prevrne. Seveda prav tako vključuje preskus udarca zadnjega dela kabine, s katerim se simulira udarec tovora, ki se je med nesrečo odpel, v zadnji del kabine.