Vsaka kapljica šteje

Vsaka kapljica šteje

Odstotek tukaj, odstotek tam, in počasi se nabere znaten prihranek. Na tej misli temelji naša filozofija.

Ves čas pilimo malenkosti, vseskozi iščemo nove rešitve, da bi naši tovornjaki peljali dalj z manj goriva, manj škodljivimi učinki na okolje in ob nižjih stroških.

To je naša dolgoročna zaveza in izkoristek goriva bomo tudi v prihodnje vztrajno izboljševali pri vseh izdelkih in storitvah.

Kajti – vsaka kapljica šteje.
Vsaka kapljica šteje

divider


Nasveti za gorivo

Zmanjšajte porabo goriva z Nasveti za gorivo

Nasveti za gorivo so svetovalna storitev, ki nikoli ne odpove. Ko je voznik enkrat usposobljen za gospodarno vožnjo, je ključ do pravega uspeha stalno spremljanje.

Nasveti za gorivo vam pomagajo prav pri tem. Z rednimi poročili in osebnimi analizami ni težko ohranjati varčne porabe goriva.

Preberite več o tem, kako vam lahko pomagajo Nasveti za gorivo


Dynafleet

Obvladujte gospodarnost porabe goriva

Dynafleet in usposabljanje voznikov vam lahko skupaj prineseta do pet odstotkov prihrankov goriva. Dynafleet vam zagotavlja sprotne informacije o vsem, kar morate vedeti o svojem voznem parku, usposabljanje voznikov pa pomaga voznikom voziti varneje, pametno in z manj goriva.

Dynafleet je zdaj na voljo kot aplikacija za iPhone, zato imate dostop do vseh informacij o voznem parku ves čas.

Preberite več o storitvi Dynafleet


I-Shift

I-Shift – varčujte gorivo in kar najbolje izkoristite zmogljivosti

I-Shift zmanjša porabo goriva do tri odstotkov v primerjavi z ročnim menjalnikom. Je najnaprednejša rešitev te vrste na trgu.

I-Shift zna polno izkoristiti zmogljivosti tovornjaka, saj spremlja podatke o masi vozila, nagibu ceste, hitrosti in pospeških.

Ugotovite, kako lahko varčujete gorivo s sistemom I-Shift


Paket usmernikov zraka

Režite zrak s paketom usmernikov zraka

S paketom usmernikov zraka lahko izkoristite gorivo do deset odstotkov učinkoviteje. Zmanjšuje vrtinčenje zraka in zračni upor ter speljuje zračne tokove stran od priklopnika.

Poleg porabe goriva so seveda sorazmerno manjši tudi izpusti CO2.

Ugotovite, kako lahko varčujete gorivo z izboljšano aerodinamiko.


I-See

I-See – njegov spomin vam omogoča varčevati gorivo

Sistem I-See vam lahko že od prvega trenutka prihrani do pet odstotkov goriva. Zapomni si ceste, ki jih prevozite, pozna pa tudi tiste, ki jih sploh še niste prevozili. I-See uporablja podatke o topografiji cestnih odsekov za uravnavanje hitrosti in prestavljanje, vse za optimalno porabo goriva.

Ugotovite vse o šestih korakih delovanja sistema I-See


Kalkulator

Izračunajte gospodarnost porabe goriva

S kalkulatorjem učinkovitosti tovornjaka zmanjšajte stroške in izpuste CO2. Pomaga vam izračunati, kako različni dejavniki vplivajo na porabo goriva in izpuste CO2, ter vam svetuje, kje so mogoče izboljšave.

Kalkulator učinkovitosti tovornjaka vam nudi dragoceno pomoč pri izboljševanju poslovanja in zmanjševanju učinkov na okolje.

Na kalkulator učinkovitosti tovornjaka


Geometrija koles

Nastavite geometrijo koles in tlak ter štejte prihranke

Z izbiro pravih pnevmatik, vzdrževanjem pravilnega tlaka v pnevmatikah in optimalno nastavitvijo geometrije koles lahko zmanjšate porabo goriva do 6 odstotkov.

Raziskave po Evropi kažejo, da imata nepravilno nastavljeno geometrijo koles in osi kar dva od treh tovornjakov v Evropi, zato smo s preizkusi ugotovili, koliko goriva gre v nič zaradi tega.

Preberite več o naši raziskavi in o pomenu pravilne geometrije koles.Driver development

Šolanje voznika

»Gre za vožnjo po enaki poti, opravljanje enakega delo, v enakem času – samo bolj učinkovito.«

Več o Šolanju voznika


 

 


Genuine Volvo Service

Edinstven Volvo Servis

Vzdrževanje visoke ravni učinkovite rabe goriva je zasluga dobrih voznikov in podpore spretne ekipe tehnikov – ne da, samo pozna vaše vozilo od sprednjega do zadnjega konca, ampak vam zagotavlja, da ga najbolje izkoristite.

 

Več o Edinstvenom Volvo ServisuDownload PDF Download EDC brochure, PDF 16 MB