8.11.2013

Leta preskušanja za vrhunsko vožnjo v mestnem okoljuZ novima modeloma Volvo FE in Volvo FL proizvajalca Volvo Trucks je vožnja v mestnem okolju lažja kot kdajkoli doslej. To zagotovilo temelji na dolgih letih preskušanja in razvoja. Za zagotovitev učinkovitega delovanja in kar največjega voznikovega udobja so preskusi zajeli prav vse – od tresljajev volana in vzvratnih ogledal do hrupnosti motorja.

 

Z novima modeloma Volvo FE in Volvo FL proizvajalca Volvo Trucks je vožnja v mestnem okolju lažja kot kdajkoli doslej. To zagotovilo temelji na dolgih letih preskušanja in razvoja. Za zagotovitev učinkovitega delovanja in kar največjega voznikovega udobja so preskusi zajeli prav vse - od tresljajev volana in vzvratnih ogledal do hrupnosti motorja.

Ena od najpomembnejših zahtev pri razvoju novih Volva FE in Volva FL je bila vozniku čim bolj olajšati delo s tovornjakom, ki bo obenem preprost za upravljanje in udoben.

„Kupcem želimo ponuditi visoko kakovostne izdelke. Enako pomembno kot to, da je tovornjak kos povsem fizikalnim izzivom, je, da izpolnjuje pričakovanja in zadovoljuje potrebe kupcev," pravi Hayder Wokil, direktor področja kakovosti pri Volvo Trucks. 

Terenski preskusi pri strankah

Karli Walter, ki vozi distribucijske tovornjake za švicarsko prevozniško podjetje Gabriel že 14 let, zadnjih sedem mesecev preskuša novi Volvo FL.

„Najboljše lastnosti novega Volva FL so vsestranska dostopnost in odlične manevrske sposobnosti. Vožnja po ozkih ulicah in prehodih je sijajno doživetje. Ta novi model ima močnejši motor in večjo nosilnost, vožnja z njim pa je pravi užitek," pravi.

Med vsemi preskusi, ki jih opravljajo pri Volvo Trucks, spadajo terenski preskusi med najpomembnejše. Z njimi zagotovimo, da se napredne razvojne rešitve obnesejo tudi v realnem življenju.

„Komentarji testnih voznikov so za nas izredno dragocena povratna informacija. Pomenijo potrditev našega dela. Konec koncev se vse vrti okoli enega odločilnega dejavnika: preprosto je treba izpolniti pričakovanja strank," pravi Hayder Wokil

Tiho delovanje, optimalno za mestno vožnjo

Med pomembne dejavnike voznikovega udobja spada nizka raven hrupa v kabini. Zato smo prav vsako podrobnost - od tresljajev vzvratnih ogledal, sedeža in volana pa do hrupa motorja in oken - temeljito preučili in presodili. Po zaslugi novih motorjev Euro 6 se v kabini zazna znatno manj hrupa od motorja.

„Novi motorji imajo nižje vrtljaje, zato delujejo tišje in so bolj optimizirani za vožnjo v mestnih okoljih. Največja prednost, ki jo prinaša tišja kabina, je manjša utrujenost voznika. Svež voznik pa vozi pazljiveje in varneje," pravi Tobias Bergman, produktni vodja za tovornjaka FE in FL pri Volvo Trucks.

Preverjanje tovornjaka v celotni življenjski dobi

Naslednja pomembna izboljšava voznikovega delovnega okolja izvira iz preskusov udobja na slabih cestah, pri vožnji po grbinah in udarnih jamah. Pri tem merijo tresljaje tovornjaka, merilne rezultate pa lahko vse tja do najrahlejših stresanj reproducirajo v laboratoriju.

Po temeljitem preskušanju na laboratorijskih preskuševališčih so tovornjaki - in v njih tudi novi motorji Euro 6 ter samodejni menjalniki I-Shift - prevozili nešteto krogov na preizkuševalni stezi podjetja Volvo Trucks. Zmogljivosti menjalnika so preizkušali tudi pri speljevanju v klance z nagibom vse do 25 %.

„Celotno vozilo je prestalo program pospešenega preskušanja vzdržljivosti. Ta program obsega nekaj naših najbolj temeljitih preskusov, ki preverijo tovornjak skozi celotno življenjsko dobo. Ti novi modeli so prevozili skupaj 12.000 kilometrov na zahtevni preizkuševalni stezi in na javnih cestah, kar je enakovredno 500.000 kilometrom, to je celotni življenjski dobi tovornjaka - v normalnih voznih razmerah," pravi Hayder Wokil.

Bistveni podatki o novih Volvu FE in Volvu FL

Nova Volvo FE in Volvo FL sta optimizirana za vožnjo brez napora v mestnih okoljih. Med najpomembnejše novosti spadata nova motorja Euro 6 - D5 in D8 - ki s svojim hitrejšim odzivom z navorom zagotavljata izboljšane vozne zmogljivosti in večjo produktivnost. Novi Volvo FE je zdaj na voljo tudi z menjalnikom I-Shift, ki vozniku olajšuje življenje, saj mu je v stresnih situacijah prihranjeno ročno prestavljanje. Novi Volvo FL pa je na voljo tudi s kabino z nižjim vstopnim pragom, izboljšano vidljivostjo in lažjim natovarjanjem ter 500 kg večjo nosilnostjo. Oba modela sta tišja in sta posodobljena, imata bolj ergonomične in varnejše sedeže ter izboljšano instrumentno ploščo.

Oglejte si film na Volvo Trucks YouTube : http://youtu.be/vfDNLk4jldA

Prenesite slike s spleta: http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?records=Volvo+Trucks:23394,Volvo+Trucks:23393,Volvo+Trucks:23392,Volvo+Trucks:23391,Volvo+Trucks:23390,Volvo+Trucks:23389,Volvo+Trucks:23388,Volvo+Trucks:23387

7. november 2013

Za podrobnejše informacije se obrnite na: Lidija Supek, telefon: +385 1 3867672, e-pošta lidija.supek@volvo.com

FL image/pjpeg 259,5 KB
Nazaj

Naročite se na prejemanje najnovejših obvestil in novic družbeVolvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija na vaš E-mail naslov ali WAP.

Če želite prejemati novice in najnovejša obvestila o dogajanju v družbi Volvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija, se lahko vključite v krog prejemnikov obvestil po elektronski pošti ali mobilnem telefonu.

  •  
  •  
  •  
  •  

S potrditvijo na okence dovoljujem družbi Volvo Trucks uporabo poslanih osebnih podatkov v interne namene za pripravo pošiljanja željenih obvestil in novic.