1.4.2014

Razglasili bomo naslednjega prvaka v varčni vožnjiVozniki tovornjakov se lahko že prijavijo na mednarodno tekmovanje v varčni vožnji Drivers' Fuel Challenge za leto 2014 družbe Volvo Trucks. Sodelujejo lahko vsi poklicni vozniki tovornjakov, ne glede na blagovno znamko tovornjaka, ki ga vozijo. Finale tekmovanja se bo odvijalo 19. septembra na Švedskem.

 

Tekmovanje Drivers' Fuel Challenge poteka vsako leto od leta 2009 v različnih oblikah - na mednarodni in regionalni ravni. Od samega začetka dalje postaja vse bolj priljubljeno, leta 2011 pa je privabilo nič manj kot 3600 udeležencev iz 22 držav.  

»Stroški goriva hudo bremenijo številne prevoznike tovora, vendar pa lahko z izboljšanim slogom vožnje veliko prihranimo. To želimo poudariti s tekmovanjem v varčni vožnji Drivers' Fuel Challenge, s katerim želimo spodbuditi voznike tovornjakov po vsem svetu k bolj varčni vožnji,« pravi vodja projekta Drivers' Fuel Challenge za leto 2014, Vesna Jovic.

Varčna vožnja nam lahko zelo koristi - raziskave družbe Volvo Trucks kažejo, da je z uporabo storitev družbe Volvo Trucks za individualno spremljanje porabe goriva in urjenjem voznikov tovornjakov porabo goriva mogoče zmanjšati za 10 odstotkov.

Udeležencev tekmovanja Drivers' Fuel Challenge, pa ne bomo preizkušali samo v dejanski porabi goriva, ampak bomo ocenjevali tudi način vožnje, ki vpliva na porabo goriva, torej predvidevanje, zaviranje, izkoristek motorja in menjalnika. Celotno tekmovanje bo potekalo v realističnih pogojih, v katerih morajo biti vozniki tovornjakov ves čas aktivni, pokazati pa morajo tudi, da tovornjak dobro, varno in odgovorno upravljajo. 

Mednarodnega tekmovanja Drivers' Fuel Challenge za leto 2014 se bo udeležila tudi družba Volvo Trucks iz regije srednje in vzhodne Evrope. Vozniki tovornjakov, ki se bodo na finalnem tekmovanju regije srednje in vzhodne Evrope uvrstili na prva tri mesta, se bodo udeležili mednarodnega finalnega tekmovanja, kjer se bodo pomerili za naslov svetovnega prvaka v varčni vožnji.

Kvalifikacije na lokalnih trgih, preko katerih se bodo vozniki uvrstili na državna tekmovanja in finalno tekmovanje regije srednje in vzhodne Evrope, bodo tudi letos:

Volvo Servis Ljubljana 08.-10.5. 2014.

Volvo Servis Maribor 17.-20.5. 2014.

Volvo Servis Ljubljana 22.-24.5. 2014.

Zmagovalec kvalifikacij bo odšel na lokalno finalno tekmovanje v Ljubljano - 31. Maja 2014. 

Več informacij o samem tekmovanju, vključno s pravilnikom, podrobnim programom, časovnico in postopkom prijave za slovenske voznike tovornjakov, bo kmalu na voljo na www.volvotrucks.si.

Finalno tekmovanje v varčni vožnji Drivers' Fuel Challenge za leto 2014, ki se ga bo udeležilo 25 voznikov tovornjakov z najvarčnejšo porabo goriva, bo 19. septembra 2014 v švedskem Göteborgu, kjer domuje Volvo. 

Podatki o tekmovanju Drivers' Fuel Challenge za leto 2014

Drivers' Fuel Challenge je mednarodno tekmovanje v varčni vožnji, na katerem lahko sodelujejo vsi poklicni vozniki tovornjakov, ne glede na blagovno znamko tovornjaka, ki ga vozijo. Finalisti se kvalificirajo preko regionalnih tekmovanj, ki potekajo od aprila do julija 2014 (odvisno od časovnice posamezne države).  

*Države iz regije srednje in vzhodne Evrope, ki se bodo udeležile tekmovanja Drivers' Fuel Challenge za leto 2014:  Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka republika, Hrvaška, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Makedonija, Črna gora, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija.

20. marec 2014.

Za več informacij se obrnite na: Matjaz Cigale, Volvo d.o.o. Ljubljana Tel: 01/500 10 65 E-mail: matjaz.cigale@volvo.com

Grobnik image/pjpeg 1,4 MB
Nazaj

Naročite se na prejemanje najnovejših obvestil in novic družbeVolvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija na vaš E-mail naslov ali WAP.

Če želite prejemati novice in najnovejša obvestila o dogajanju v družbi Volvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija, se lahko vključite v krog prejemnikov obvestil po elektronski pošti ali mobilnem telefonu.

  •  
  •  
  •  
  •  

S potrditvijo na okence dovoljujem družbi Volvo Trucks uporabo poslanih osebnih podatkov v interne namene za pripravo pošiljanja željenih obvestil in novic.